Új szegmensben erősít a Central Kiadói Csoport

Hírek Kiemelt

A Central Kiadói Csoport az Animus és a Central Könyvek mellett új brandet vezet be: a Lampion Könyveket, ami a kisgyerekekhez és a tinédzserekhez szól. Első szerzőik között olyan illusztris nevek találhatók, mint Péterfy Gergely és Nagy Ervin színművész, illetve Bajzáth Mária mesepedagógus.

 

Bár a Central Kiadói Csoport korábban is foglalkozott gyerekkönyvek megjelentetésével, a Lampion Könyvekkel kiszélesítik a megcélzott korosztályt, és sokkal több hazai szerzővel és illusztrátorral dolgoznak. A főszerkesztői feladatokkal a gyerekkönyvkiadás terén nagy rutinnal rendelkező, a szakmában jól ismert Balázs Eszter Annát bízták meg, aki 2021. augusztus óta dolgozik a projekt előkészítésén a kiadó munkatársaival.

„A lampion meleg fénye beragyogja a szobát, meghitté teszi a hétköznapokat, vagy épp megvilágítja az utat, amelyen járunk. Mi pedig hisszük, hogy a könyveknek is épp ez a feladatuk. A jó könyv fényt derít a múltra és jövőre, más kultúrákra, mások gondolataira, és leginkább persze a saját világunkra. Egy gyerek- és ifjúsági kiadó felelőssége pedig ebből a szempontból óriási” – fejtette ki Balázs Eszter Anna, hozzátéve, hogy ha mint kiadó jól végzik a dolgukat, akkor a könyveik révén nemzedékek szoknak rá – vagy épp vissza – az olvasásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kiadói csoportban megjelenő Harry Potter-könyvek hatása.

A Lampion Könyvek egyik első kiadványa a Robotmese. Nagy Ervin színész az „Álarcos énekes” című műsorban alakított Robot-figura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki a történetet. „A gyerekeknek ma különösen nagy szükségük van a figyelmünkre. Ebben az agyondigitalizált világban még felnőttként is könnyű elveszni, nemhogy gyerekként. A kisiskolások már szinte az online térben élnek, ahol rengeteg valós veszély les rájuk. Ez a gondolat hajtott, amikor kitaláltam a kis Kék Lovag történetét, és irtózatosan örültem, hogy Péterfy Gergő barátom vállalta, hogy megírja. Szerintem – hála neki – egyszerre lett vicces és nagyon kalandos a könyv, és nem mellesleg valami igazán fontosról is sikerül beszélnünk. A Robotmese a szívügyünk lett, és szeretnénk, ha minél több gyerek megismerné” – mondta a sorozat kapcsán Nagy Ervin.

Szintén megvásárolható a Kaszás című YA-disztópia Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől, illetve Bajzáth Mária mesepedagógus könyve, a Kerek élet fája, amely a megjelenés után azonnal felkerült a hazai sikerlisták élére.

 

SOCIAL MEDIA