A branding növekvő szerepe a sajátmárkás élelmiszereknél

Kiemelt Márkaépítők Közössége

Idén második alkalommal rendeztük meg a Branding/rebranding az FMCG szektorban 2024 című konferenciát. Rövid beszámolónk következik a PENNY sajátmárkás termékeiről. 

 

Kiváló minőség pénztárcabarát árakon? Nem minden vásárló tudja, hogy a sajátmárkás termékek ugyanolyan megbízható minőségűek, mint a gyártói márkás társaik, hogy a velük szemben támasztott élelmiszerbiztonsági előírások megegyeznek. Itt jön képbe a branding, hiszen az üzenet célba érhet a megfelelő stratégiával és eszközökkel.

Kazatsay Eszter, a PENNY kommunikációs vezetője előadásában arról beszélt, mi mindent tesznek meg a diszkontlánc munkatársai azért, hogy fokozzák a vásárlói élményt. Elsőként a stratégia fontosságát emelte ki, amelynek értelmében modernizálnak és a fogyasztói trendekkel lépést tartva teljes arculatváltáson mennek keresztül. Ez értelemszerűen érinti magát a PENNY márkát, valamennyi üzletüket, de a termékeiket is. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy a megváltozott fogyasztói igényekre reagálva fejlesztik a sajátmárkáikat. Ennek keretein belül frissítették az arculatot, a designt, valamint bővítették a termékek választékát is.

Fontosnak tartjuk, hogy a meglévő márkáinkkal képesek legyünk megszólítani olyan fizetőképes és fiatalabb vásárlókat is, akik esetleg eddig nem jártak a PENNY üzleteibe vásárolni” – mondta a kommunikációs vezető, aki konkrét példákat is bemutatott. Például a Salty sós rágcsálnivalójukat teljesen megújították 2022-ben. Azon túl, hogy szélesebb választékot kínálnak belőle, a termékeket újra is csomagolták. A szlogennel – Roppanj rá! – elsősorban a fiatal generációt kívánják megszólítani.

A legismertebb márkájuk, a Sissy kapcsán elmondta, a hangsúly azon volt, hogy a csomagolásváltással egy minőségi (hiszen kizárólag magyar tejből készült termékekről van szó, amelyet igazol a Magyar Termék Védjegy és a Tejszív logó is), szerethető és megbízható összképet sugározzanak.

„Szerettük volna a termékválasztékunkat is bővíteni, kompromisszumok nélküli megoldást kívánunk nyújtani a vásárlóinknak, ezért teljesen átalakítottuk és új, letisztult designt kapott a PENNY To Go termékcsaládunk” – tette hozzá Kazatsay Eszter.

A két legsikeresebb felvágott márka, a Karát (prémium szegmens) és a Dárdás (mainstream portfólió) esetében a könnyen érthető pozícionálásra fókuszáltak, amelyet a letisztult csomagolással is szerettek volna kifejezni.

 

SOCIAL MEDIA