La Liga: Lewandowski mesterhármasával hasít tovább a Barcelona

Tejszínhub

A 9. bajnoki fordulót játszották a spanyol első osztályban. A Real Madrid otthon, a Barcelona idegenben győzött,  az Atlético csak döntetlent ért el San Sebastianban. A Sevilla megnyerte a városi derbit a Betis ellen. 

 

A Real Madrid szombaton a szezont remekül kezdő Villarreal csapatát fogadta, és viszonylag sima győzelmet aratott. Valverde már a 14. percben megszerezte a vezetést, a győzelmet pedig Vinicius Jr. biztosította be a 73. percben. A vendégek jól küzdöttek, de nem volt esélyük a magabiztosan játszó blancók ellen, akik szombati győzelmükkel pontszámban (ideiglenesen) utolérték a Barcelonát.

A katalánok vasárnap az Alaves otthonába látogattak, és egy pillanatnyi kétséget se engedtek afelől, ki az úr a háznál. Gyakorlatilag félóra alatt elintézték a vitoriai csapatot. Az elképesztő formában futballozó Lewandowski a 7., a 22. és a 32. percben is betalált. A hazaiak csak a második félidőben találtak magukra, akkor vezettek néhány szép támadást, de egy kapufán és pár lesgólon kívül nem sokat tudtak elérni. A Barcelona a sima győzelem mellett annak is örülhetett, hogy a csereként beállt Frenkie de Jong és Ansu Fati is biztatóan mozgott.

Az Atlético sokáig vezetett a Real Sociedad vendégeként, de végül be kellett érnie döntetlennel, a hazaiak a mérkőzés hajrájában egyenlítettek. A matracosok így is feljöttek a harmadik helyre, megelőzve a Madridban vesztes Villarrealt. A Sevilla küzdelmes mérkőzésen nyerte meg az andalúz derbit, és pontszámban a beérte a városi riválist.

A dobogó tetején a Barcelona áll 24 ponttal, második a Real Madrid 21 ponttal, őket az egyaránt 17 pontos Atlético és a Villarreal követi. Kieső helyen áll a Valencia, a Valladolid és a Las Palmas.

A Nemzetek Ligája újabb két fordulója miatt a spanyol bajnokságban is két hét szünet következik.

 

A 9. forduló eredményei

Leganés–Valencia 0:0

Espanyol–Mallorca 2:1

Getafe–Osasuna 1.1

Las Palmas–Celta Vigo

Valladolid–Rayo Vallecano 1:2

Real Madrid–Villarreal 2:0

Girona–Athletic Bilbao 2:1

Alavés–Barcelona 0:3

Sevilla–Real Betis 1:0

Real Sociedad–Atlético Madrid 1:1

 

SOCIAL MEDIA