Újabb versenyző hagyta el a versenyt, a következő adásban pedig valaki egyenes ágon kerülhet be a Döntőbe, a tét és az izgalom egyre magasabb hőfokra kapcsolja a konyhát!
Fellógatott emlősök riogatták a szakácsjelölteket a középdöntő második hetének derekán. Vadnyulat, borzot, malacot, mangalicát, bárányt és szarvast lógatott be a zsűri a konyhába, a versenyzőknek ezek közül a nyersanyagok közül kellett – a szerencsére bízva magukat – választaniuk. A feladat egy tökéletes főétel elkészítése volt.
A második főzés versenyzőit Tomahawk-steakek várták és búrák, amikről úgy kellett dönteniük, hogy nem ismerték a tartalmukat. A versenyzők meglepődve tapasztalták, hogy a búrák alatt különböző állagú gyümölcsök, üveges savanyúságok és zöldségek lapultak, mindenkinek más-más felosztásban. A koncepció szerint az egyes búrák a különböző ízvilágokat próbálták visszaadni: édes, savanyú, keserű és sós. Mivel négy versenyző küzdött a továbbjutásért, ráadásul mind a négy piros kötényes volt, kézenfekvővé vált, hogy a kékek vezére, Sárközi Ákos is beálljon főzni, neki a Tomahawk mellé csípős alapanyagok jutottak. Most először fordult elő, hogy nem Fördős Zé vagy Rácz Jenő, hanem az egyik versenyző, Sulák Martina kérje fel erre a Michelin-csillagos séfet!
A veszélyzónába került Borlai Gerzson, aki a zsűri döntése alapján kiesett a versenyből, így elesett A Konyhafőnök címtől és az ezzel járó 10 millió forinttól is.
Tovább nőtt a feszültség Ákos versenyzői között
Senki sem kóstolta meg Gábor bizarr ételét?
Jenő visszavágott: Ákos lefagyott a bizarr alapanyagtól!
Gerzson megható szavakkal búcsúzott séfjétől
A műsor hivatalos oldalai:
Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok
Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/
Instagram: @akonyhafőnök