2026-ban érkeznek az új generációs akkumulátoros elektromos Lexusok

Hírek Kiemelt

A Lexus a Japán Mobilitási Kiállításon egy sor új akkumulátoros elektromos koncepciómodell világpremierjét ünnepli. Az „Az elektrifikált élmények határainak feszegetése” téma jegyében a vállalat betekintést nyújt abba, hogyan fogja maximálisan kihasználni az elektrifikáció és az új technológiák nyújtotta lehetőségeket, hogy újszerű mobilitási élményt nyújtson. A Lexus standján debütál a nyilvánosság előtt az LF-ZC, egy akkumulátoros elektromos szedán koncepció, amely egy 2026-ra tervezett új szériamodell előfutára.

 

A Lexus célja, hogy 2030-ra Európában, 2035-re pedig világszerte kizárólag akkumulátoros elektromos járműveket kínáló márkává váljon. E cél elérése érdekében teljesen új moduláris járműplatformot vezet be, új, élvonalbeli gyártási technológiákat alkalmaz és teljesen átdolgozza járműszoftver-platformját.

Az akkumulátoros elektromos Lexus modellek következő generációja sokoldalúbb felépítést kap, köszönhetően az összes szerkezeti elem méret- és tömegcsökkentésének. A Lexus Driving Signature folyamatos tökéletesítése is előnyükre válik, amely az új elektrifikációs technológiák fejlődésével párhuzamosan zajlik. Az új koncepciók megtestesítik a Lexus azon elképzelését, hogy olyan BEV-ket kínáljon, amelyek kompromisszumok nélkül mutatják be a funkcionalitást és a szépséget. Az LF-ZC szimbolizálja a Lexus elektrifikációs törekvéseit, karcsú arányaival, alacsony súlypontjával, tágas utasterével és érzelmekkel teli formatervével, amely a funkcionalitást és az esztétikát ötvözi, miközben izgalmas vezetési élményt ígér. Az LF-ZL koncepció egy olyan jövőbe enged bepillantást, ahol a mobilitás, az emberek és a társadalom zökkenőmentesen integrálódhat. A vezetési élményt mindenki személyre szabottan alakíthatja ki, a jármű a vezető szokásaiból merít, és testreszabott javaslatokat tesz a páratlan interakció elősegítése érdekében. Ez a zászlóshajó modell célja: hogy segítsen az embereknek olyan életet élni, amilyet szeretnének, miközben pozitívan járul hozzá személyes környezetükhöz, a tágabb környezethez és a társadalom egészéhez.  Mindkét koncepciójármű egy új generációs, teljesen digitális, intelligens vezetőtérrel rendelkezik, amely intuitív, gyors hozzáférést biztosít az alapvető kezelőszervekhez egy magával ragadó környezetben. Az új Arene OS interfész szoftver lehetővé teszi a funkciók fokozatos frissítését, hogy lépést tartson a biztonsági rendszerek és a multimédiás funkciók fejlődésével – írják.

 

Vezetési élmény

A Lexus a következő generációs akkumulátoros elektromos modellek fejlesztése során arra törekszik, hogy fokozza a vezetési élményt, és a vezető eggyé váljon a járművel. Ez magában foglalja a BEV-k eredendő tehetetlenségi jellemzőinek kihasználását, valamint a DIRECT4 összkerékhajtási rendszer (a jelenlegi RZ 450e-ben is megtalálható) kifinomult hajtáserő-szabályozását és a steer-by-wire rendszer által nyújtott intuitív, lineáris érzetet.  Az Arene OS fejlődésével a Lexus arra is törekszik, hogy egyénre szabott vezetési élményt biztosítson, a gyorsulás, a kanyarodás és a fékezés ideális egyensúlyát helyezve a középpontba. A cél az, hogy a hardver és a szoftver szinergiája révén minden egyes ügyfél számára a tökéletes járművet hozzák létre.

 

SOCIAL MEDIA