Fontos Toyota és Lexus modellek érkeznek 2023-ban

Hírek Kiemelt

A mára nem kevesebb, mint tíz öntöltő hibrid elektromos, egy plug-in hibrid elektromos, három akkumulátoros elektromos és egy hidrogén üzemanyagcellás autót kínáló Toyota, amelynek tavaly magyarországi eladásaiból közel 60%-ot tettek ki a környezetbarát részben vagy teljesen elektromos autók, januárban is megőrizte tavalyi piacvezető pozícióját Magyarországon.

 

A Toyota által múlt hónapban a teljes személyautó- és kishaszongépjármű piacon elért 16,7%-os piaci részesedés azt jelenti, hogy januárban gyakorlatilag minden hatodik hazánkban gazdára találó új autó Toyota volt. A legkelendőbb Toyota modellnek januárban a tavaly bemutatott slágermodell Yaris Cross volt, 331 darabos értékesítéssel, amit a 2021-ben ’Év Autója’ címmel díjazott Yaris követett 247 darabbal, majd a C-HR (220 darab) és a Corolla (205 darab) következett a népszerűségi rangsorban, de látványos darabszámot produkált a RAV4 (138 darab), a Hilux (132 darab) és a vadonatúj Corolla Cross (114 darab) is.

RAV4 GR Sport

Jól teljesített januárban a japán autógyártó prémium márkája, a Lexus is, amely a teljes személyautó piacon 0,6%-os piaci részesedést elérve megőrizte ötödik helyét a múlt hónapban prémium márkák sorában. A legnépszerűbb Lexusnak januárban a tavaly debütált vadonatúj NX volt, amely a márka eladásainak 59%-át jegyezte a hónapban.

Lexus NX

A japán autógyártó 2023-ban is izgalmas modellekkel kényezteti az autókedvelőket

Az első negyedév nagy Toyota újdonságai az ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtását megkapó modellfrissített Corolla család (a négyajtós Sedan, az ötajtós Hatchback és a kombi Touring Sports), illetve a Yaris Cross és RAV4 modellek GR Sport kivitele lesznek. Tavasszal érkezik a Corolla Cross a vadonatúj ötödik generációs 1.8 literes öntöltő hibrid elektromos motorral szerelt változata, a Hilux GR Sport kivitele, de a showt kétségkívül a vadonatúj Prius viszi majd el.

Toyota Prius

Az év második felének kétségkívül legnagyobb várakozások övezte újdonsága az öntöltő hibrid elektromos meghajtás mellett immáron plug-in hibrid elektromos kivitelben is elérhető vadonatúj C-HR lesz.

Természetesen a Lexus sem ül majd a babárjain: már januárban megérkezett a márka zászlóshajója, az LS felsőkategóriás luxus limuzin modellfrissített változata (a nyitóképen), februárban pedig megérkeznek a vadonatúj, hagyományos öntöltő hibrid elektromos hibrid meghajtás mellett immáron egy turbófeltöltéses öntöltő hibrid elektromos rendszerrel és plug-in hibrid elektromos kivitelben is rendelhető RX első példányai a márkakereskedésekbe. Áprilisban érkezik a nagyméretű akkumulátoros elektromos SUV vadonatúj RZ, júniusban pedig a modellfrissített akkumulátoros elektromos kompakt SUV UX várható. A márka emellett még a nyárra ígér egy egyelőre nem publikus modellfrissítést, szeptemberben pedig egy még ugyancsak nem ismert vadonatúj Lexus modell bemutatkozása várható.

 

SOCIAL MEDIA