A Toyota 1,8 literes hibrid hajtáslánccal bővíti a Corolla Cross kínálatát

Hírek Kiemelt

A Corolla Cross tavaly októberi bemutatása óta elérhető 2,0 literes rendszerhez hasonlóan ez az új verzió is a Toyota hibrid technológiájának ötödik generációját használja.

 

Az új 1,8 literes modell egy szélesebb piac számára teszi elérhetővé a Corolla Crosst. A Toyota öntöltő hibrid technológiájának folyamatos fejlesztése 140 lóerős (103 kW) teljesítményt tesz lehetővé az 1,8 literes hajtáslánc esetében, amelynek köszönhetően 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára az autó. Ez a teljesítmény alacsony széndioxid-kibocsátással párosul – a modell műszaki adatai szerint ez 112-121 g/km (WLTP kombinált ciklus).

A műszaki fejlesztések nem korlátozódnak az erő és a hatékonyság egyensúlyára. A felhasználók vélhetően a fokozott vezetési élményt is értékelni fogják, amit a gázpedál használata és az autó reakcióinak szorosabb kapcsolata eredményez.

Az 1,8 literes modell ugyanazt a GA-C platformot használja, mint a 2,0 literes verzió. A fő különbség az, hogy a multilink, kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés helyét a nagy merevségű csatolt lengőkaros szerkezetek veszik át – ez nagyobb csomagteret tesz lehetővé (+37 liter). Az első felfüggesztések változatlanok maradnak.

A Corolla Cross a legújabb Toyota Smart Connect multimédiás rendszerrel van felszerelve. Az új, gyorsabb processzorral a legújabb nagyfelbontású, 10,5” érintőképernyős multimédiás információs rendszer vezeték nélküli Apple CarPlay és vezetékes Android Auto csatlakozást, valamint Toyota Smart Connect csomagot kínál.

 

SOCIAL MEDIA