Zseniális Pfizer-video: egy vers, egy levegővel

Inspiráció

Verset szavalni sokaknak egyáltalán nem okoz gondot, kivéve, ha van a dologban egy kis csavar. Adott egy vers, és egy igen nehéz feladat: egyetlen levegővel kell végig mondani a strófákat. A Pfizer egy nem mindennapi kisfilmmel hívja fel a figyelmet a tüdő egészségének fontosságára.

 

Az életben minden egy nagy levegővel kezdődik, így a szavalás is. Egyesek számára sem a kamerák, sem a versmondás nem okoz különösebb gondot, kivéve akkor, ha nehezített pályán kell venni az akadályokat.

A tüdő egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet a Pfizer legutóbbi kisfilmjében, amelyben Dsida Jenő Édesanyám keze című gyönyörű versét szavalják el – egy levegővel. Ez a mutatvány első olvasatra kivitelezhetetlennek tűnhet, mert a vers kifejezetten hosszú, de nem kell aggódni, a kisfilm szereplői felosztva, láncban mondták el a nekik szánt strófákat, és egymásnak adták a szót. Az egy levegővel való szavalás nem volt egyszerű, hiszen nemcsak arra kellett fókuszálni, hogy ne vegyenek levegőt a sorok között, de arra is, hogy a hangsúlyozás a lehető legkevésbé csorbuljon.

A kisfilm mondanivalója, hogy rávilágítson arra, mennyire fontos vigyáznunk a tüdő egészségére, hiszen az éltető levegőt adja nekünk.

És hogy sikerült-e mindenkinek végig mondania a neki szánt szakaszt a versből? Kiderül a videóból!

 

SOCIAL MEDIA