Pályakezdőket ültetnek egy asztalhoz az ország legsikeresebb szakembereivel

Inspiráció Kiemelt

Az ország legismertebb közéleti szereplőivel vacsorázhatnak sikerre éhes magyar fiatalok a Jövőt Építők Generációja (JÉG) Mentorestjén. A kiválasztott pályázók olyanokkal beszélgethetnek négyszemközt, mint Almási Kitti, Gerendai Károly, Palotai Dániel vagy Bombera Krisztina. Az ingyenes eseményre a Michelin-csillagos Costes Downton étteremben kerül sor, a jelentkezés határideje október 30.

Sok fiatal még húszas évei végén is az útját keresi. A legtöbben nem elégszenek meg biztos karrierrel, siker iránti éhségük már-már generációs sajátosság. Jelentős részük azonban csak a cél megfogalmazásáig jut el, elérniük azonban csak ritkán sikerül. Ezeknek az ambiciózus fiataloknak nyújt segítséget a JÉG a Mentorest program keretén belül, ahol a szerencsések a szakmájukban kiemelten sikeres emberekkel beszélgethetnek négyszemközt. Az eseményen a szervezet felsorakoztatja a legkiválóbb szakembereket szinte minden területről, hogy pár órára mentorként tudják segíteni az eseményen részt vevő fiatalokat. Az idei program mentorai:

 • Baán László: Szépművészeti Múzeum főigazgatója
 • Bognár Attila: A38 Hajó vezetője
 • Bombera Krisztina: televíziós szerkesztő-műsorvezető
 • Demeter Szilárd: Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója
 • Almási Kitti: klinikai pszichológus, író, előadó
 • Gerendai Károly: vállalkozó (SZIGET, Lupa-tó)
 • Kondor Anna: Goodwill Communications managing partnere
 • Mesterházy Ernő: filmproducer
 • Nyáry Krisztián: irodalmár, könyvkiadó
 • Palotai Dániel: Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, főközgazdász
 • Szabó Balázs: CIB bank vezérigazgató-helyettese, Vállalati Üzletág

„Célunk az volt, hogy a motivált fiatalokat egy asztalhoz ültessük a mai magyar közélet legkiemelkedőbb szereplőivel. Úgy gondoljuk, hogy a folyamatosan fejlődni akaró fiatal generáció számára elengedhetetlen, hogy a szakmájukban már bizonyított emberektől első kézből hallják, hogy miképp lehetnek sikeresek, és melyek azok a készségek, amelyekre érdemes és kell is fókuszálni. Amellett, hogy az eseményen résztvevő fiatalok egy életre szóló élménnyel gazdagodnak, a mentoroknak is remek lehetőség ez, hogy megismerkedjen a mai magyar társadalom legmotiváltabb fiataljaival, ugyanis ez egyfajta előrejelzésként is szolgál a jövő Magyarországát illetően. Az esemény programja és szellemisége tökéletesen kifejezi a JÉG céljait és vízióját” – mondta el Farkas Dezső, az egyesület elnöke.

A Mentorestet a Michelin-csillagos Costes Downtown étteremben rendezik meg. Az eseményre minden 18 és 35 év közötti magyar fiatal pályázhat, a jelentkezéshez csak egy önéletrajzra, motivációs levélre és egy legfeljebb egyoldalas esszére lesz szükségük a választott mentor területének témájában. A jelentkezéseket október 30 éjfélig várják a jegmentorest@gmail.com címen.