Zolnai György lesz a Raiffeisen új vezérigazgatója

Karrier

A jelenleg a Budapest Bankot vezető szakember kinevezéshez a felügyeleti szervek jóváhagyása szükséges. Heinz Wiedner 2017. május 1-el távozik a posztról.

Zolnai György (51) lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója. Kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság, és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A Raiffeisen Bank Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Heinz Wiedner (63) hat év után, 2017. május 1-én távozik.

„Köszönöm Heinz Wiednernek azt a kiváló vezetői teljesítményt, melyet turbulens időkben nyújtott, és a legjobbakat kívánom Zolnai Györgynek új pozíciójában. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel folytatja azt az utat, mely számos nehéz év után újra nyereségessé tette a Raiffeisen Bank Magyarországot” – mondta Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója.

Zolnai György elnök-vezérigazgató a Budapest Bank éléről közös megegyezéssel távozik, vezetői feladatait március 31-ig látja el. Utódjának keresése folyamatban van. A szakember 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén. Mintegy 30 éves, széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a banki-pénzügyi szektorban, karrierje során számos felsővezetői pozíciót töltött be nemzetközi vállalatoknál itthon és a régióban. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett. Vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, 2015 és 2016 során pedig sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

„Határozottan optimista vagyok a Budapest Bank jövőjét illetően: a portfólió tiszta, a bank növekedési pályán van, a szakembergárdája a piacon kiemelkedő, és minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy hosszú távon is egyike legyen a piac meghatározó univerzális bankjainak. Meg vagyok arról győződve, hogy a Budapest Bank továbbra is sikeresen fog előrehaladni stratégiája megvalósításában, és a jövőben is legalább olyan eredményes lesz, mint eddig” – mondta el Zolnai György.

SOCIAL MEDIA