Völner-Schadl korrupciós ügy: „Gyuri felhívott valakit a minisztériumban, hogy intézkedjenek”

Hírek

A Telex részletes beszámolót közölt a Völner-Schadl ügy csütörtöki tárgyalási napjáról, ebből szemezgettünk.

 

Schadl György bizalmasa, S. Tímea egy olyan végrehajtó alatt dolgozott, aki már beismerte a bíróságon, hogy Schadl pénzért cserébe tette őt pozícióba. A nő szerint a végrehajtóról már messziről látni lehetett, hogy nem ért a végrehajtáshoz. A végrehajtó irodájának osztalékát pedig állítása szerint szinte teljes egészében Schadl György kapta.

2022. február 10-én hajnali 5:50-kor készenléti rendőrök jelentek meg Tenkes budapesti otthonánál. Házkutatást tartottak, motoztak, majd a nőt bevitték a főügyészségre. A lehallgatási anyagban szereplő Tenkes fedőnév S. Tímeát takarta, aki F. Vivien mellett egy másik bizalmi embere volt a végrehajtói kar akkori elnökének, Schadl Györgynek. A gyanú ekkor úgy szólt ellene, hogy visszaélve a hivatali helyzetével, üzletszerűen és bűnsegédként hivatali vesztegetést fogadott el. S. Tímea már másnap, február 11-én vádalkut kötött az ügyészséggel, ezzel vállalta, hogy elmond mindent, amit tud az akkor már letartóztatásban lévő Schadl György ügyleteiről, cserébe belőle nem lesz gyanúsított, majd vádlott, csak tanú.

S. Tímea a csütörtöki meghallgatásán szinte teljesen megismételte azt, amit tavaly az ügyészségi kihallgatásán is mondott. Arról beszélt, hogy Schadl György 2018-ban lett a főnöke, amikor a végrehajtói kar volt elnöke egy időre átvette a szigetszentmiklósi végrehajtói irodát. Mivel S. Tímea ott volt végrehajtó-helyettes, így Schadl lett a főnöke. Amikor a nőnek egy szakvizsga kellett volna ahhoz, hogy a pozíciója továbbra is megmaradjon, állítása szerint Schadl okosban elintézte neki, hogy ne kelljen szakvizsgáznia.

S. Timea részletesen elmondta, hogyan lett végrehajtó Forrai Miklós, akinek erről a tevékenységről fogalma sem volt. Az ügyeket ezután sem a kinevezett végrehajtó intézte, hanem Schadl, ténylegesen őhozzá kerültek a készpénzben felvett bevételek.

Ki kinek fizetett és mennyit – további részletes információk a Telex cikkében. 

 

SOCIAL MEDIA