Vezérigazgató-váltás az Invitech élén

Karrier Kiemelt

Az Invitech bejelenti, hogy a mai naptól Gerald Grace tölti be a társaság vezérigazgatói pozícióját. Gerald a cégvezetői poszton David Blunckot követi, aki közös megegyezéssel távozik a vállalattól.

Gerald 2017 októbere óta az Invitech pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként dolgozik. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi B2B telekommunikációs szektorban. Korábban a GTS Central Europe pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, az Invitechhez történő csatlakozását megelőzően pedig a Six Degrees hoszting és menedzselt szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport (UK) pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam az Invitech csapatának vezetésére, amelynek során David kiváló örökségére építhetek. Vezetése alatt az Invitech az ICT piac vállalati szegmensének egyik vezető vállalatává fejlődött” – fogalmazott Gerald Grace, az Invitech új vezérigazgatója. „Nagy sebességű optikai és rádiós hálózatunk, valamint Tier III adatközponti infrastruktúránk révén cégünk ideális szolgáltató partnere 6000 vállalati ügyfelünknek, akiknek folyamatosan növekvő igényeit jó minőségű menedzselt adatátviteli, felhő- és IT-szolgáltatásokkal kívánjuk kielégíteni a jövőben is” – tette hozzá Gerald Grace.

„Nagy örömmel köszöntjük az Invitech élén Geraldot, aki a vállalatot a további beruházások és fejlesztések révén a növekedés következő fázisába fogja vezetni” – mondta Szalai Tamás, a CEE Equity Partners befektetési igazgatója. „Szeretnék egyúttal köszönetet mondani Davidnek, aki az elmúlt években sikerrel irányította a vállalatot és eredményesen levezényelte a vállalatcsoport lakossági üzletágának, az Invitelnek a Digi csoport számára történő eladását is.”

Az Invitech

Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásainak szállítója, amely több mint 6000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújt menedzselt szolgáltatásokat. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10,450 km optikai hálózat, 6500 hálózatba kötött épület és több mint 3000 négyzetméter adatközpont alkotja. A vállalat 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.

A CEE Equity Partners

A CEE Equity Partners a két, összesen 1,2 milliárd dolláros China-CEE Fund befektetési tanácsadója. Az Alap2 befektetői az Export-Import Bank of China, a Silk Road Fund és a Magyar Eximbank. A CEE Equity Partners Kelet-Közép-Európára fókuszál, ahol 2014 óta 5 országban 17 befektetésben vett részt, összesen 500 millió dollárt meghaladó értékben. A CEE Equity Partners több mint 30 befektetési szakemberrel azon dolgozik Varsóban, Budapesten, Bukarestben, Zágrábban és Prágában, hogy feltérképezzék a jól menedzselt, cash flow és növekedés szempontjából pozitív trendet mutató vállalatokat, amelyek potenciális befektetési lehetőséget jelentenek. A befektetések mértéke átlagosan 20–100 millió amerikai dollár között mozog, de ennél magasabb is lehet az Alap2 befektetőivel társfinanszírozásban.

SOCIAL MEDIA