Vadonatúj sorozatában Föld körüli utazásra hívja nézőit a National Geographic

Hírek

„Vajon létezik-e lehetetlen korunk mérnökei számára?” – teszi fel a kérdést Daniel Ashville műsorvezető, és az izgalmas epizódokat elnézve úgy tűnik, hogy a válasz: „Nem!”

 

A rendhagyó hatrészes szériában Daniel Ashville a világ leglenyűgözőbb mérnöki alkotásainak születésébe enged bepillantást, alapjaiban megváltoztatva a lehetetlennel és az emberi kreativitás határaival kapcsolatos elképzeléseinket. Az Olaszországot és Ausztriát az Alpok alatt összekötő Brenner-alagúttól a világ legnagyobb légi járművéig, a Pathfinder 1 léghajóig valamennyi epizódban egy-egy olyan mérnöki csodával találkozunk, melyek megvalósulásáról néhány évtizede még álmodni se mertünk – és amelyek még ma, a legmodernebb 21. századi technológiák mellett is valószínűtlen bravúrnak számítanak.

A sorozat természetesen nemcsak a léghajók és alagutak, de a különleges épületek és sportlétesítmények rajongóit is a képernyő elé szegezi: többek közt tanúi lehetünk a világ leghatalmasabb gömb alakú épülete – a Las Vegas-i MSG Sphere – szédítő kivitelezési munkálatainak, valamint Kaliforniába, a csodálatos Intuit Dome-hoz is ellátogatunk, mely a LA Clippers kosárlabdacsapatának otthona lesz az elkészülte után. Az 5. részben végül Dél-Afrikába utazunk, ahol egy lenyűgöző kábelhíd épül a Msikaba folyó szakadékos völgye felett.

A Megépíteni a lehetetlent epizódjait 2023. október 12-től vetíti a National Geographic, az új epizódokat minden csütörtökön 21 órától láthatják a nézők.

 

SOCIAL MEDIA