Új vezető váltja Gazsi Zoltánt az Eisberg Hungary élén

Karrier Kiemelt

Gazsi Zoltán több mint másfél évtizede vezeti ügyvezető igazgatóként az Eisberg Hungary Kft.-t. A hazai piacon a rendszerváltás óta jelenlévő cég 2016-tól a svájci Bell Food Group részeként működik, mára a legtöbb magyarországi boltba, étteremláncba az Eisberg szállítja a csomagolt saláta- és zöldségkeverékeket, és már a gyáli üzemből látják el a cseh és szlovák piaci igényeket is. Júliustól Pál Gyula korábbi beszerzési és operatív igazgató tölti be az ügyvezető igazgatói pozíciót, Gazsi Zoltán pedig cégvezetőként támogatja munkáját, elsősorban a vállalati kapcsolatok és a Magyarországon évtizedek alatt megerősített Eisberg márka további építése, valamint a szlovák és cseh piacokon történő brandépítés terén.

 

Pál Gyula 42 évesen, közvetlenül 4 év operatív igazgatói vezetés után veszi át júliustól a cég ügyvezetését. Az agrármérnök végzettségű szakember hazai és nemzetközi vezetői tapasztalatokkal is rendelkezik. Egyetem után az Eisberg Csoportnál kezdte pályafutását, ahol közel 20 éve dolgozik. Az Eisberg saját kertészeténél, a vasszilvágyi Verdino Kft.-nél volt üzemvezető helyettes, 2007-től az Eisberg Csoporton belül a svájci Leunberger Gemüsekulturten üzemvezető helyettese lett, majd cégcsoporton belül átkerült 2009-ben friss élelmiszer beszerzésre, ahol követelménykezelési és minőségbiztosítási beszállítói auditokat és tanácsadást végzett, Spanyolországtól Lengyelországig látta el feladatait. 2010-től az Eisberg Csoport beszerzésén dolgozott, előbb nemzetközi beszerzőként, majd 2012-től a nemzetközi cégcsoport stratégiai beszerzési vezetőjeként. 2018 óta az Eisberg Hungary beszerzési vezetői, és 2020 óta a vállalat operatív vezetői feladatait is ellátja.

Gyulát vezetőként is jól megismerhették mind a kollégák, mind a partnereink az elmúlt négy évben, amióta fokozatosan átvette az üzemhez és az értékesítéshez kapcsolódó napi szintű irányítást. Mondhatom, az egyik legprofibb, komplexen gondolkodó vezető, akivel valaha dolgoztam közel 40 év alatt. Eljött az idő, hogy hivatalosan is átvegye a cég vezetését. Gratulálok neki, a legjobb kezekbe tudom a céget átadni. Köszönöm a segítséget, a barátságot, a sok inspirációt, lelkesedést, energiát, profizmust, amit a menedzsment többi tagjával együtt a cégbe fektetett az elmúlt években. Azt pedig különösen, amit én személyesen is kaptam tőle” – tette hozzá Gazsi Zoltán.

Mike Häfeli, az Eisberg Csoport januárban kinevezett vezérigazgatója a kinevezések kapcsán hozzátette, szívből gratulál Gyulának a megérdemelt ügyvezetői kinevezéséhez, a legjobb kezekben lesz a magyarországi vállalat vezetése. Emellett őszintén tiszteli Zoltán vezetői tevékenységét, aki egy olyan erős és összetartó csapatot épített, melyben a felsővezetés mögött is kiváló szakemberek, méltó utódok állnak. „Zoltán a hosszú évek alatt egy olyan erős szervezetet épített, amelyik kiemelkedő üzleti pozíciót ért el, jelentős piaci részt és rendkívüli márkaismertséget tudhat magáénak – egyszerűen szenzációs, amit megvalósított! Kívánom, hogy legyen energiája és őrizze meg a legendásan pozitív vezetői szemléletét a folytatásban is!

Gazsi Zoltán, miután az Agrártudományi Egyetemen lediplomázott, kukoricahibridek tesztelésével foglalkozott, majd 14 évig az agrár szektorban, a Syngenta munkatársaként dolgozott multinacionális környezetben. Az utolsó években az egyik termékcsoport globális marketingvezetőjeként szinte minden földrészen járt, rengeteg tapasztalatot szerezve.

16 éve az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat üzleti sikerei mellett, példaértékű, őszinteségen alapuló cégkultúrát alakított ki. Szerinte vezetői sikerei az értékes, támogató közösség kialakításáért tett erőfeszítéseinek köszönhetőek, melynek alapja egymás tisztelete.  Az általa vezetett vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége egyedülálló: számos, olyan területet támogatnak, ahol a cég filozófiájának megfelelően az ember áll a középpontban. Elnökségi tagja az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetnek és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának. A Vállalható Vállalkozások, a Kórházsuli Alapítvány és a Budapesti Fesztiválzenekar nagykövete. Aktívan részt vesz a különböző civil szervezetek inspirációs és támogató kampányaiban. Évek óta tart motivációs előadásokat iskolákban és cégeknél, a Corvinus Egyetem, az egyetemi oktatás érdekében tett erőfeszítéseiért Pro Facultate díjjal jutalmazta. 2022-ben a Menedzserszövetségtől az Év Menedzsere a Társadalomért, 2023-ban a PWC-től Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat kapta.

Gazsi Zoltán fenntarthatóságról, cégvezetésről és a nehéz élethelyzetek túléléséről szóló könyve tavasszal jelent meg, Emberszemlélet – Az életigenlő cégvezető címmel. Rákbetegségéről nyíltan beszélt nem csak kollégáival, de nyilvános szereplései során, a céges felsővezetői körben ritkán tapasztalható őszinteséggel és egyedi hangvételben osztja meg gondolatait, történeteit.

 

SOCIAL MEDIA