Magyar vezető a Boiron közép-kelet európai régiójának élén

Karrier Kiemelt

Sipos Balázs tölti be 2020. decembertől  a francia Boiron nemzetközi gyógyszercég közép-kelet-európai régiós igazgatói pozícióját. A szakember 2018-tól vezeti a hazai leányvállalatot, a Boiron Hungária Kft-t, most kibővült a feladatköre a Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot, Romániát, Bulgáriát tömörítő régió vezetésével is.

 

Az új vezető legfontosabb küldetése, hogy a meglévő értékekre és portfólióra alapozva új, a Boiron arculatához illő, hatásos, biztonságos, természetes hatóanyagú új készítmények bevezetésével fejlessze tovább a régiót. A fogyasztók, betegek nyitottak a komplementer medicina és a természetes megoldások iránt, ebben a szegmensben kívánja a vállalat erősíteni a pozícióit.

Sipos Balázs 25 éves gyógyszeripari üzleti, vezetői tapasztalatot szerzett, különféle marketing és kereskedelmi feladatkörökben sikeres márkákat és üzleteket épített fel régiós és globális vállalatoknál. Közgazdasági diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, tanult a holland Groningen Egyetemen is, később pedig vezetői coach képesítést szerzett. A Boehringer Ingelheim német innovatív gyógyszercég marketing és értékesítési vezetőjeként, majd üzletágvezetőjeként sikeres Consumer Health Care üzletet épített fel. Egy globális tranzakciót követően az üzletágat a Sanofi szervezetébe integrálta.

Szabadidejében a SEED Üzleti Iskola (School for Executive Education and Development) oktatója és fontosnak tartja, hogy tapasztalatát átadja: részt vegyen a régió vezetőinek, tehetségeinek továbbfejlesztésében.

SOCIAL MEDIA