Új vezető séfet nevezett ki a Hard Rock Hotel és a Sessions étterem

Karrier

A Hard Rock Hotel Budapest megújult étterme – a Sessions – örömmel mutatja be új vezető séfét, Pintér Sándort.

 

A séf több mint tízéves tapasztalattal érkezett a budapesti szálloda és étterem konyhájának élére, széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlap dizájn és étterem menedzsment területein. Karrierjét külföldi éttermekben alapozta meg az Egyesült Királyságban és Franciaországban is.

Érkezése után azonnal belevetette magát a munkába, a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta őt, hogy inspirációt gyűjtsön és megismerje Atlantic Cityben és New Yorkban az ottani Hard Rock Hotelek kínálatát. Visszaérkezésekor már szinte magától értetődő volt, hogy mit szeretne látni az új étlapon.

“Nagy élmény volt az USA-ban eltöltött idő, és rengeteg új ismerettel és inspirációval lettem gazdagabb, amit beépítettem az itthoni koncepcióba. Izgalmas és új kihívás a mostani, szeretném a legtöbbet kihozni magamból és a csapatomból. Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából inspirálódnak. Ezt a modern konyhát igyekeztem elhozni Budapestre, a Sessions étterembe” – mesélte el Pintér Sándor.

A Sessions új étlapjának megalkotásakor az volt a cél, hogy egy olyan hely szülessen, ahol a vendégek a modern amerikai konyha fogásait kóstolhatják, amelyet számos nemzet és kultúra, tradíció befolyásolt. A klasszikus comfort food ételektől a növényi alapú ételekig és az ízletes húsokig széles a választék, mindezt egy olyan étlapban ötvözték, aminek fontos szempontja a sharing koncepció, az ételek megosztása. Így a Sessions egy olyan hellyé vált, ahol a kortárs és a modern találkozik a klasszikussal, egy egyedi kulináris élményt teremtve.

Az étlapon olyan fogásokkal találkozhatunk, mint a New York Strip steak, a burgerek, a Mac & Cheese – ami itt egy csavarral, homárszósszal készül, vagy éppen a merész BBQ mázas karfiol, amihez az ötlet a séf new-yorki, koreai negyedben tett látogatásakor született. Bár az amerikai konyha elsődlegesen a húsok, a steakek és a burgerek koronázatlan királya, az étlapon számos vegetáriánus és vegán opciót is kínál az étterem.

A séf ragaszkodott hozzá, hogy a megújult Sessions olyan ételeket kínáljon, amelyeket bátran megoszthatnak egymással a vendégek. Az előételek jelentős része többféle méretben kérhető, így akár több apró kis falatkát kérhetnek a vendégek, amik tökéletes kiegészítői lehetnek a bár izgalmas és gondosan szervezett koktélkínálatának.

A Sessions új étlapja szeptember 4. óta érhető el a vendégek számára, az ételeket pedig díjmentes akusztikus koncertek kísérik – hetente háromszor. Feltörekvő és már jól ismert zenészeket felvonultatva, az élőzenei programok között megtalálható a rock, a pop és a blues műfajok is.

 

SOCIAL MEDIA