Magyarország második legnagyobb baromfi-termeltetéssel, -feldolgozással és továbbfeldolgozással foglalkozó vállalatának vezérigazgatói pozícióját 2021. április 1-jétől Volosinovszki János tölti be. Tar Károly korábbi vezérigazgató a jövőben a Hungerit Zrt. igazgatóságának elnökeként segíti a cég további sikeres működését.
Volosinovszki János 1995-ben kezdte szakmai pályafutását az egykori Hajdú-Bét Rt. debreceni üzemében, és a ranglétrát végigjárva 2001-től már a zagyvarékasi gyár vezetője volt. 2004-től a korábbi Merian Orosháza Zrt. termelési igazgatója lett, 2009-től pedig a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél töltött be ügyvezetői és kereskedelmi igazgatói pozíciót egészen a Hungerit Zrt.-hez való 2021. január 1-jei csatlakozásáig.
Az elmúlt 3 hónapban általános vezérigazgató-helyettesként vett részt a vállalat irányításában. 2020-ban az élelmiszeriparban végzett 25 éves példamutató munkájáért a szakember a Pénzügyminisztérium egyik legrangosabb elismerésében, a Magyar Gazdaságért Díjban részesült.
Az áprilistól Volosinovszki János irányításával működő, a közel 100 éves szentesi baromfi-feldolgozás hagyományait őrző Hungerit Zrt. három évtizeddel ezelőtt elsőként kezdte meg Magyarországon a panírozott baromfitermékek előállítását. A cég Valdor márkanév alatt gyártott, közkedvelt termékei valamennyi hazai kis és nagykereskedelmi hálózat üzleteiben megtalálhatóak, és azok a jelentős export révén a világ számos pontjára eljutnak.
A vállalat változatlanul elkötelezett a magas minőségű termékek előállítása, illetve a hazai és a nemzetközi fogyasztók megbízható, finom baromfihússal és -készítményekkel történő kiszolgálása iránt. A Hungerit Zrt.-nél a tavalyi évben is komoly mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások valósultak meg a versenyképesség fenntartása és növelése érdekében, a fejlesztések pedig 2021-ben tovább folytatódnak majd a kapacitásbővítés, a hatékonyságnövelés, illetve az élelmiszer-biztonság erősítésének jegyében.
A hosszú távú, stratégiailag kiemelt fontosságú beruházások között szerepel a jelenlegi víziszárnyas-feldolgozó vonal rekonstrukciója, egy új csirkefeldolgozó megépítése és a vágóhidak termeltetési hátterét biztosító állattartó telepek korszerűsítése, valamint létesítése is. A cég 2021-ben szentesi üzemeiben 20,4 millió db csirke és – a piac legmeghatározóbb szereplőjeként – 12 millió db pecsenyekacsa levágását, míg a szentesi és a vámospércsi továbbfeldolgozó üzemeiben megközelítőleg 13 ezer tonna baromfiból készült kényelmi termék előállítását tervezi.
„A hosszú távú projektek mellett három fő célt tűztünk ki magunk elé a következő 1-2 évre: egyrészt szeretnénk tovább növelni a Valdor márka termékeinek ismertségét a hazai fogyasztók körében. Műszaki beruházásaink révén kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a telepeinken és az üzemeinkben alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztésére. Az éppen aktuális gazdasági környezet kihívásaira reagálva pedig a vállalatcsoport egészét érintő, különféle hatékonyságnövelő projekteket fogunk elindítani. Izgalommal várom az előttem álló új kihívásokat. A legfontosabb közös feladatunk a kollégákkal, hogy a Hungerit töretlenül fejlődjön és a magyar baromfiipar egyik legsikeresebb vállalata legyen, amelynek termékeivel a hazai és külföldi fogyasztók egyaránt maradéktalanul elégedettek” – mondta Volosinovszki János.