Új elnököt választott a MEME

Karrier Kiemelt

Ryszka Sambor média és távközlési szakembert, a DIGI Kft. korábbi ügyvezetőjét, jogi és szabályozási igazgatóját választotta új elnökévé márciusi közgyűlésén, egyhangú szavazással, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete.

 

Az egyesület elnöki tisztsége a posztot nyolc éven át betöltő Kovács Krisztián médiaszakember megbízatásának lejártával üresedett meg. A közgyűlés elismeréssel köszönte meg Kovács Krisztián eddigi munkáját, aki a továbbiakban egyéb teendői miatt már nem kívánta jelöltetni magát. A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egyesítő szakmai szervezet új elnökének megbízatása két évre szól.

Ryszka Sambor 2004-ben szerezte jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezt követően 2011-ig a Partos és Noblet Ügyvédi Irodánál dolgozott, majd 2011-től 2019-ig a DIGI Kft. jogi és szabályozási igazgatója, illetve ügyvezetője, 2017-2018 között az Invitel Zrt. igazgatósági tagja, és 2017-2019 között a DIGI Communications N.V. igazgatósági tagja volt.  Jelenleg média- és távközlési tanácsadással foglalkozik.

Az elnök munkáját a MEME tavaly megválasztott alelnökei, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke segítik.

SOCIAL MEDIA