Új podcastet indított az Index

Hírek

A péntekenként jelentkező Ma is tanultam valamit podcast mindenkit érintő, hétköznapi kérdésekre keresi szórakoztató formában a tudomány válaszait.

 

A héten indult el az Index és a Betone legújabb podcastje, a Ma is tanultam valamit. Így már nemcsak a jól ismert blogon és könyv formában találkozhatnak az olvasók ezzel a formátummal, hanem audio élményként is. Az új podcast tematikája megegyező a korábbi Ma is tanultam valamit tartalmakkal: a beszélgetések fókuszában tudományos érdekességek és magyarázatok állnak.

A Ma is tanultam valamit két állandó műsorvezetője Tapasztó Orsi fizikus kutató, mentálhigiénés szakember és Balatoni József, azaz Jocó bácsi történelemtanár. Az összeszokott podcastpáros minden héten elhozza majd a legfrissebb tudományos kutatásokat, és több epizódban is vendégül látják az adott téma legelismertebb szakértőit.

Az első évad összesen tíz témát dolgoz fel, a műsorvezetők olyan kérdésekre keresik majd a tudományos magyarázatot, hogy vajon miért áruljuk el a ránk bízott titkokat? Szó lesz a monogámiáról, a hűtlenségről, valamint a szerelem biokémiájáról is. Beszélgetnek a notórius későkről és a csalfa időérzékről, a tükörről, a feledékenységről, a sziesztáról, illetve arról is, hogy az ember természeténél fogva agresszív-e vagy sem?

 

Fotó: Tapasztó Orsolya és Balatoni József (Németh Kata / Index)

 

SOCIAL MEDIA