Új főszerkesztő-helyettessel erősít a WMN szerkesztősége

Karrier Kiemelt

Novembertől megújult formában folytatódik D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi pszichológiai témájú podcastja, a Beszélnünk kell! Polgár Judit sakknagymesternek hosszú távú együttműködés keretében edukatív-szórakoztató rovata indul, az Elviszlek magammal őszi évada pedig Kemény Dénessel debütált a Spektrum Home és a WMN YouTube-csatornájának kínálatában. Ezen kívül ősztől megújult formában és új műsorvezetőkkel jön a Hello, WMN! élő talkshow-sorozat, a szélesebb közönségnek szóló esemény mellett pedig szeptemberben megtartották a WMN első exkluzív klubeseményét. Mindeközben változás állt be a szerkesztőség vezetésében is: Milanovich Domi pszichológus-újságíró szeptembertől főszerkesztő-helyettesként folytatja a munkát.

 

„Óriási terhekkel közlekedünk a világban, ezek a terhek meghatározzák, hogyan vagyunk magunkkal, hogyan kapcsolódunk másokhoz, hogyan reagálunk különböző helyzetekre. És hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket a terheket egyedül kell cipelnünk. De ez nem így van!” – mondja D. Tóth Kriszta, a podcast ötletgazdája és társműsorvezetője.

Ahogy arra Orvos-Tóth Noémi rámutatott: az embernek az egyik legfontosabb kapaszkodó az életében, amikor rájön, hogy nincs egyedül. Ebből a gondolatból kiindulva a beszélgetések műfaját az alkotók „segítő portrékként” határozták meg.

A 2023-ban Arany mikrofon-díjjal jutalmazott podcast új évadának nyolc epizódjában szó lesz egyebek közt olyan mélyen tabusított témákról, mint a perinatális gyász, a párkapcsolaton belüli erőszak, a meddőség és a depresszió. Az ötödik évad november első hetében debütál a WMN magazin oldalán, és a főbb podcastszolgáltatóknál, újdonságként pedig vodcast formájában a YouTube-on is elérhetők lesznek az epizódok.

 

Új évaddal jönnek a magazin podcastműsorai

Tovább folytatódik Csepelyi Adrienn nagy sikerű popkulturális beszélgetéssorozata is, a Popfilter. A nyolcadik évadban eddig olyan beszélgetőtársak csatlakoztak Adriennhez, mint Péterfy Bori énekesnő-színésznő, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója és többek közt a WMN tulajdonosai, D. Tóth Kriszta, valamint D. Tóth András, akik ritkán adnak interjút (közösen pláne).

Új évaddal jön a WMN gasztro-beszélgetős műsora is, az Emelem poharam, amelyben Pásztory Dóri újságíró, paralimpikon és férje, Ferenci Márton a hazai gasztronómia ismert szakembereivel beszélgetnek egy ital mellett ízekről, élményekről, emlékekről – és persze gasztronómiáról. Az első évadban olyan vendégeket köszönthettek a műsorban, mint Mautner Zsófia, Pataki Ádám cukrászmester és többek közt Tóth Sándor kávészakértő.

Érkezik a Te+én című műsor ötödik évada is, amelyben Gyárfás Dorka a magyar kulturális élet meghatározó figuráit látja vendégül egy személyes és spontán beszélgetésen, amelynek alapját a népszerű Proust-kérdőív kérdései alkotják. A műsor új évada október 22-én debütál a Spektrum Home-on, október 31-től pedig a WMN YouTube-csatornáján lesznek elérhetőek az epizódok.

 

Újabb nagyágyút igazolt a WMN

Októbertől egy hosszú távú egymüttműködés keretében Polgár Judit nemzetközi sakknagymester indít új rovatot a magazinnál. Az Élet. Sakk. Ember. elnevezésű sorozatban minden idők legjobb magyar női sakkozója személyes hangú írásokkal jelentkezik, amelyek egy-egy fontos, a sakk által tanulható képesség köré szerveződnek. Miközben Judit önmagáról, az útjáról, tapasztalatairól, kihívásairól mesél, finoman edukál és figyelmet ébreszt a sakk iránt, ami nemcsak versenysport, hanem önmagán túlmutató közösségi játék is. Egy tevékenység, amely észrevétlenül tanítja meg a gyerekeket fontos szociális és viselkedési készségekre.

Az olvasók továbbra is rendszeresen találkozhatnak dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember fontos írásaival is, amelyekben különböző aktuális eseményekre, jelenségekre reflektálva egy-egy gyerekjogi témát jár körbe.

 

Új főszerkesztő-helyettessel erősít a WMN szerkesztősége

Figyelembe véve az alkotói csapat létszámának növekedését és egyre sokrétűbb tevékenységét, a WMN megerősítette a szerkesztőség vezetését. Szeptember óta Milanovich Domi pszichológus-újságíró főszerkesztő-helyettesként folytatja munkáját. Fiala Borcsa főszerkesztőhöz és Kurucz Adrienn főszerkesztő-helyetteshez csatlakozik a szerkesztőség vezetésében, fő feladata pedig a csapat mentális egészégének támogatása és a közösség fejlesztése lesz.

 

SOCIAL MEDIA