Több tisztítószert veszünk

Hírek

Ez mennyiségben 2 százalékkal, értékben pedig 5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – derül ki a Nielsen kiskereskedelmi indexéből.

Hozzátették, hogy az eladott termékek mennyisége meghaladta az 51 ezer tonnát. A közlemény szerint a takarítószerek között 13 milliárd forintos éves forgalommal továbbra is az általános tisztítók a legkeresettebbek.

A vásárlók által kedvelt takarítószerek közül kiemelték az eldobható háztartási tisztítókendőket, amelyekre a fogyasztók a vizsgált időszakban több mint 2 milliárd forintot költöttek, valamint a portalanításra használt eszközöket, amelyekből a lakosság 99 millió forint értékben vásárolt, így értékük 16 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az előző évek tendenciáihoz hasonlóan továbbra is a gyártói márkák dominálnak vásárláskor. A Nielsen 2017-es vásárlói márkapreferenciákat vizsgáló kutatása szerint a takarítószerek vásárlásakor tízből kilencen ragaszkodnak a gyártói márkákhoz. Ez alól kivételt képeznek az elektronikai eszköz tisztítók ahol 80 százalékos a sajátmárkás termékek részesedése, valamint a száraz bútortisztító és az eldobható háztartási tisztítókendők, ezeknél a kategóriáknál ugyanis meghaladja a 60 százalékot a kereskedői márkák piaci részesedése – olvasható a Nielsen közleményében.

(MTI)

SOCIAL MEDIA