Hidrogéntöltő-koalíció alakult Japánban

Hírek

Céljuk meggyorsítani a jövő abszolút zöld, károsanyagkibocsátásmentes energiahordozójának tekintett hidrogént használó hidrogén üzemanyagcellás gépjárművek térnyerését.

Az alapító tagok technológia fejlesztésében élen járó, jelenleg a világon egyetlen autógyártóként hidrogén üzemanyagcellás személyautót, buszt, teherautót és targoncát is kínáló Toyota mellett a Nissan, a Honda,
a JXTG Nippon Oil&Energy, az Idemitsu Kosan, az Iwatani, a Tokyo Gas, a Toho Gas, az Air Liquide Japan, a Toyota Tsusho és a Japán Feljesztési Bank.

A csoport célja, hogy tíz éven belül elvégezze küldetését. A tervei szerin a Japán Központi Kormány „Hidrogénre és üzemanyagcellára vonatkozó stratégiai ütemtervével összhangban a vállalat a 2021-es pénzügyi év végére elkezdi 80 töltőállomás építését országszerte, majd tovább bővíti a hálózatot. A Hidrogén és Üzemanyagcella-stratégiai Tanács által kiadott ütemterv szerint nagyjából 40.000 darab FCV-t kiszolgáló, 160 tagból töltőállomás-hálózat építését kell befejezni a 2020-as pénzügyi év végéig.

SOCIAL MEDIA