Till Attila lesz a házigazdája az őrült járgányok versenyének

Hírek

Június 30-án egy különleges, ingyenesen látogatható eseménytől lesz hangos a Tabán. Tizenhat év után visszatér a Red Bull Ládaderbi. A kézműves járművek délutánján látványos showműsor várható, a műsorvezetői szerepet pedig Till Attila ölti magára.

 

„Az emberi kreativitás izgat a leginkább a verseny kapcsán – az emberek, akik a járműveket, járgányokat, különböző taligákat készítik. Az emberiség régi vágya, hogyan lehet A-ból B-be eljutni minél problémamentesebben, ennek a vágynak ez a rendezvény egy nagyon szórakoztató változata. Itt nem biztos, hogy problémamentes lesz a mozgás, pont ez lesz benne a vidám” – mondta Till Attila.

A rendhagyó versenyen egy öt fős zsűri értékeli a produkciókat és a versenyzők teljesítményét. A döntnökök csapatában Dobos Evelin színésznő és Tótka Sándor olimpikon kajakozó mellett Kajdi Csaba, Stana Alexandra és Szujó Zoltán is helyet kapott.

„Ennek a versenynek az egyik legfontosabb sajátja, hogy szórakoztasson és kikapcsolja azokat, akik versenyezni, vagy szurkolni mennek. Szerintem ez a nap arról szól majd, hogy mindenki, aki a helyszínen van, elengedje a stresszt, a hétköznapok nehézségeit és legyen egy igazán szórakoztató, jó napja. Zsűritagként azokat az egyedi figurákat keresem majd, akik a legjobban meg tudnak őrülni. Azt üzenem a versenyzőknek, hogy aki mer, az nyer! Legyetek szabadok, érezzétek jól magatokat!” – mondta Dobos Evelin.

Hogy ki ér leggyorsabban a célba, csupán egyetlen szempont, amik alapján pontot kapnak a csapatok. A zsűri ugyancsak értékelni fogja a járműtervezés kreativitását, valamint a versenyzők futam előtt bemutatott performanszát, amelynek része lehet tánc, jelmez vagy bármilyen showelem.

„A világ leggyorsabb kajakosaként úgy gondolom, számítani fog az időeredmény, míg a másik kiemelt szempont a csapatok kreativitása kell, hogy legyen. Nem lesz elég a sebesség, meg hogy egyben marad az autó, hanem szükséges az extra fűszerezés is. A szervezők már említették, hogy számítsunk igazán elmebeteg ötletekre, ezért alig várom, hogy ott legyek” – mondta Tótka Sándor.

Till Attila mellett Matthesz Flóra és Farkas Gergely társműsorvezetők lesznek még a hangulatfelelősök, míg a verseny élő TikTok-streamjében a kortárs magyar rap egyik legizgalmasabb arca, Lil Frakk közvetíti az eseményeket.

 

SOCIAL MEDIA