Tárlat nyílik a 24.hu fotóiból

Hírek

Az elmúlt másfél év munkáiból válogatott Szemtanúk kiállítás képein látható fotósorozatban megörökített ménes, eldugott természeti szigetek és új nézőpontból megmutatott városi szegletek, feszült történések kimerevített pillanatai és modernizált ünnepek egyaránt. Mindez a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén, a World Press Photo kísérő tárlataként.

 

„A magyar sajtó legszebb hagyományainak egyike a legjobb fotóriporterek különleges érzékenységének, szemének, merészségének, profizmusának köszönhető, a valóságot leghitelesebben elbeszélő, a szavakon túl mesélő dokumentarista tradíció. Örömünkre szolgál, hogy e kiállításon is megmutathatjuk, nagy tehetségű fotós kollégáink milyen erősen kötődnek e hagyományhoz, s ennek nyomán hogyan válnak méltó követőivé a magyar sajtófotózás legjobbjainak. Így továbbra is mind szemtanúi lehetünk a hazánknak” – fogalmazott a válogatásról Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője.

A Szemtanúk kiállítás, a World Press Photo kísérőtárlata egészen november 5-ig ingyenesen megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén.

 

Fotó: Stiller Ákos fotója (Kékvércse program)

 

SOCIAL MEDIA