A Canon idén is díjazza a legjobb női fotóriportert

Hírek Kiemelt

A Canon Europe a Visa pour l’Image-gel együttműködve immáron 23. egymást követő évben ítél oda nyolcezer euró összegű támogatást a fotós újságírás műfajban tevékenykedő legkiemelkedőbb fotográfus hölgynek.

 

A Canon Female Photojournalism Grant a fotósok között kifejezetten azon női fotósok aktivitását és alkotásait emeli ki, akik szociális, gazdasági, politikai vagy kulturális problémákat dokumentarista formában rögzítenek.

A Visa pour l’Image a világ egyik vezető fotóriporter-fesztiválja, egyben a Canon hosszú távon együttműködő partnere. A pályázat nyertesét szeptemberben a franciaországi Perpignanban megrendezésre kerülő Visa pour l’Image fesztiválon hivatalosan is díjazzák, míg pályaműve a jövő évi fesztiválon kerül kiállításra. A beérkezett alkotásokat neves iparági szakértőkből álló zsűri bírálja el.

Az utóbbi évek nyertesei: Natalya Saprunova (2022), Acacia Johnson (2021), Sabiha Çimen (2020), Anush Babajanyan (2019) and Laura Morton (2018).

A nevezés szabályzatát itt olvashatják: https://www.visapourlimage.com/files/759ee0ee/downloadcanonfemalegrantrules2023.pdf

 

Fotó: Visa pour l’Image

 

SOCIAL MEDIA