Szabadtéri kiállítás nyílt a Káli-medence szívében

Hírek Kiemelt

A  Theodora régóta elkötelezett az otthonát adó Balaton-felvidék biodiverzitása, vagyis élővilága sokszínűségének megőrzése iránt, többek között olyan edukációs élményekkel, mint az évek óta látogatható tanösvényei, valamint az idén ősszel megnyílt kékkúti kiállítás. A tárlat képeit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával indított, a Varázslatos Magyarország és a Theodora ásványvíz közös megrendezésével létrejött, tavaly zárult természetfotó pályázat műveiből állították össze.

 

A legjobb pályamunkákat a lehető legtermészetközelibb helyen tekinthetik meg az érdeklődők, ugyanis az ásványvízmárka a kékkúti gyáránál alakított ki belőlük egy szabadtéri, ingyenesen látogatható kiállítást. A tárlat megtekintését egy kellemes túrával is egybe lehet kötni, hiszen a terület a Theodora tanösvény része, amely a Káli-medence természeti értékeivel, vízbázisával és az ásványvíz eredetével is megismerteti a látogatókat. A kiválasztott alkotások lélegzetelállító látványa mellett, minden képnél érdekes tudnivalók is olvashatók a fotókon szereplő állatokról és növényekről, hiszen a művészet támogatásán túl a kiállítás másik célja, hogy megismertesse az emberekkel a térség élővilágát, ezen keresztül pedig elősegítse annak megóvását – írják.

„Az edukáció elsődleges fontosságú a Balaton-felvidék biodiverzitásának fenntartása szempontjából, hiszen az ismeretekkel személyes közelségbe kerül ez a csodás vidék, tehát a védelme is személyes üggyé válik. A Theodora ásványvíz számára magától értetődő, hogy az otthonának helyet adó környezet sokszínűségének megóvását minden lehetséges eszközzel támogassa, mivel a növény- és állatvilág valamennyi eleme nélkülözhetetlen az ökológiai körforgás fenntartásához. Hiszen semmi sem lehet annál fontosabb, mint az egészséges környezetünk, az élő vizek, az élettel teli talaj, valamint a tiszta levegő védelme” – mondta van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi Magyarország Kft. fenntarthatósági vezetője.

 

SOCIAL MEDIA