Super Marioval érkeznek a tavaszi Levi’s darabok

Hírek

A 2020 tavasz/nyári szezonban a születésnapos Super Mario inspirálta darabok is megjelennek a Levi’s kínálatában.

Ha furcsa ikonokról van szó, nehéz jobbat találni Super Marionál, a bajszos olasz vízvezeték-szerelőnél, aki kék overáljában rutinszerűen menti meg a hercegnőt az antropomorf teknősöktől a Csiperke Királyságban. Az ő esetében persze egy legendás videójátéknál többről van szó, egy olyan popkulturális ikonról beszélünk, aki 30 éve nyitja meg a képzelet és a kreativitás világának kapuit felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A 2020-as tavasz/nyári szezonra pedig ő is csatlakozott a Levi’s családhoz.

A streetwear-inspirálta Levi’s® x Super Mario™ kollekció farmerei, pólói, pulóverei és kiegészítői két olyan kulturális ikont hoznak össze, akik mindketten a fiatalos energiájukról, a nosztalgia iránti vonzódásukról és kreativitásukról ismertek. A Levi’s számára a Nintendo Super Mario-jával való együttműködés természetes lépés volt. Amióta csak Levi Strauss 1873-ban elkészítette az első rézszegecses farmerét, a márka a nagyszerű dizájn egyik bajnoka. Hasonlóan lett Shigeru Miyamoto, a Super Mario megteremtője a videójátékok történetének egyik legelismertebb alkotója. Miután 1981 óta több, mint 200 játékban szerepelt, Mario, csakúgy, mint a Levi’s, világszerte ismert.

„Shigeru Miyamoto a dizájner példaképem. Amikor csak eszembe jut az első alkalom, amikor a Super Marioval – egy japán zseni alkotta videójáték egy olasz vízvezeték-szerelő kalandjairól! –  játszottam, eláll a lélegzetem. Az inspiráció a retró cukiság és egy csipetnyi humor kombinációja volt. Meg vagyok győződve arról, hogy a Super Marioval való játék fejleszti a kreativitást és a képzelőerőt” – mondta Jonathan Cheung, a Levi Strauss & Co. dizájninnovációért felelős alelnöke.

A kollekciót magát élénk, telített színek és grafikák jellemzik, és természetesen a rajongók kedvenc karakterei: Mario, Luigi, Yoshi és Barack hercegnő. A Super Mario elemek nemcsak grafikaként jelennek meg a pólókon, hoodie-kon és farmereken, hanem olyan részletekben is, mint a farmerek zsebéből kikandikáló aranyérmék vagy a gombák és a csillagok a Levi’s címkéken, illetve a piros, kék, zöld és sárga gombok. Az 501® ’93 farmer szárának belső varrására egy egyedi ‘POWER UP’ szalag került, a derékpánt belső oldalán pedig maga Mario fut körbe.

A harmincéves karakter egyébként nem csak az amerikai farmercéget ihlette meg: például már a H&M kirakatában is feltűntek marios darabok.

SOCIAL MEDIA