Stratégiai partnerségi megállapodás aláírásával erősíti meg együttműködését az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet

Hírek

A hosszú távú partnerség és a stabilitás a legerősebb bástyái az esélyteremtésnek, rászoruló embertársaink felemelésének, különös tekintettel a gyermekeknek nyújtott kapaszkodóra. Ennek jegyében írt alá stratégiai együttműködési megállapodást az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet.

 

A következő négy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodás évi 50 millió forint, összesen 200 millió forint adományt irányoz elő. Az iskola- és óvodakezdő programok, valamint az ételosztások további támogatása mellett folytatódhat a vállalat és a segélyszervezet által, a covid járvány idején életre hívott Kapaszkodó 2.0 program, amely az indulástól számított eddigi négy év alatt, országszerte 20 helyszínen több mint 1200 gyermeket ért el digitális felzárkóztató tevékenységével. Az alapfokú digitális oktatás, a nyári táborok és az iskolaidőben szervezett tanulóműhelyek, az élménynapok és az iskolai bemutatók, valamint a digitális kompetenciát fejlesztő program keretében jelentősen bővült a Segélyszervezet élményalapú gyermekfejlesztéshez szükséges informatikai és digitális eszközparkja is. A jövőben két új helyszínnel, illetve pályaorientációs elemmel és további digitális eszközökkel gyarapodó Kapaszkodó 2.0 programban nagy hangsúlyt kap a robotika, mellyel az iskolai tantárgyakat (pl. angol, földrajz, technika) érdekfeszítő módon tanulják a gyerekek, a legfrissebb digitális tudással bíró képzett pedagógusoktól.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese a megállapodás aláírása kapcsán hangsúlyozta: „Hatékony, célzott és kézzelfogható segítséget nyújtani, gondoskodva róla, hogy azokhoz jusson el, akik a leginkább rászorulnak – közel 20 éve teszi lehetővé mindezt az E.ON és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnersége. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is esélyt kapjanak képességeik kibontakoztatására, amiben a kezdetektől mindig számíthattunk a segélyszervezet munkatársainak szakértelmére, helyismeretére és elhivatottságára. Ennek a közös munkának a folytatásához teremt stabil anyagi hátteret az új együttműködési megállapodás aláírása. Büszkék vagyunk a közösen elért eredményekre, és köszönjük az Ökumenikus Segélyszervezet szakembereinek és önkénteseinek áldozatos munkáját, amelyet a magunk eszközeivel a jövőben is elkötelezetten támogatunk.“

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: „Közel két évtized alatt számtalanszor bizonyította az E.ON, hogy a társadalmi szerepvállalás milyen fontos, stratégiai jelentőségű érték a vállalat számára. Számtalanszor álltak mellettünk e legnehezebb pillanatokban, és sokszor örülhettünk közös eredményeknek is. Ez a példaértékű partnerség jól mutatja, hogy egy szektorokon átívelő hosszú távú együttműködés milyen jelentős értéket képes teremteni a társadalom számára. A mai napon ezt a szövetséget erősítettük meg: köszönetet mondva az eddigi támogatásért, és kölcsönösen elköteleződve a közös folytatás mellett.”

 

Fotó: Lehel László és Jamniczky Zsolt aláírja az együttműködési megállapodást

 

SOCIAL MEDIA