Startupokban látja a fenntartható jövő lehetőségét a Toyota

Hírek

Egy új, innovációs platformot nyitott a Toyota, melynek elsődleges célja az olyan startupok növekedésének támogatása, melyek hozzájárulhatnak a fenntartható jövőhöz. A felhívás olyan vállalkozásokat céloz meg kiknek ötleteik az energia, a körforgásos gazdaság, a karbonsemlegesség és az intelligens közösségek területét érintik, hogy a Mobilitás mindenkinek kezdeményezést megvalósíthassák.

 

A Toyota Európa elindította a Toyota Open Labs-t, egy új nyílt innovációs platformot, amely a startupokat és az üzletágakat össze a Toyota ökoszisztémájában, hogy szélesebb körben elérhetővé tegye az innovációt és a piacot a mobilitás következő szakaszába vezesse. A program a Toyota mobilitási vállalattá válását segíti elő azáltal, hogy elmélyíti szakértelmét az energia, a körforgásos gazdaság, a karbonsemleges technológiák, az intelligens közösségek és a mobilitás mindenkinek kezdeményezés terén.

A Toyota Open Labs az alábbi öt kulcskategóriában tevékenykedő startup vállalkozásoknak szóló felhívással indul útjára:

  • Energia: Az energiaátállást, a hidrogén-gazdaságot, a hálózati kiegyenlítést, az energiagazdálkodást, az intelligens töltést és a járműről a hálózatra történő energiaátvitelt elősegítő technológiák és rendszerek
  • Körkörös gazdaság: olyan technológiák és rendszerek, amelyek lehetővé teszik a járművek és akkumulátorok visszanyerését, újrahasznosítását és újrafelhasználását
  • Karbonsemlegesség: olyan technológiák és rendszerek, amelyek segítenek a vállalatoknak és a társadalomnak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében, valamint a digitalizáció, amely lehetővé teszi az átlátható életciklus-értékelést
  • Intelligens közösségek: új üzleti modellek és megoldások az intelligens közösségek fejlesztésére és támogatására járművek megosztásán, előfizetéseken és mobilitási központokon keresztül
  • Mobilitás mindenkinek: méltányos értékű megoldások a mobilitási akadályok leküzdésére, a mobilitási rendszerek megerősítésére és az alacsony széndioxid-kibocsátású közösségek mozgósítására, figyelembe véve az elöregedő társadalom szükségleteit, és minden felhasználó számára univerzális megoldásokat

A Toyota Open Labs partnerei közé tartozik a Toyota Tsusho Europe, a Toyota csoport kereskedelmi és ellátási lánc ága, a KINTO Europe, a Toyota csoport mobilitási márkája, a Woven Capital, a Toyota növekedési szakaszában működő kockázati alap és a Toyota Mobility Foundation, egy nonprofit alapítvány, amelyet a Toyota alapított. A nyílt felhívás során kiválasztott startup vállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy tanácsadók és mentorok sokszínű hálózatával kerüljenek kapcsolatba, új növekedési utakat nyithassanak meg, javítsák üzleti stratégiájukat és befektetési lehetőségeiket, megalapozott termékfejlesztéseket hajtsanak végre, és kapcsolatokat építsenek ki a globális hatás érdekében. A résztvevőknek lehetőségük lesz kifejleszteni termékeiket a Toyotával közösen, felfedezni a piacra jutáshoz vezető utakat, és együttműködni a Toyota ökoszisztémájával. Minden résztvevő fejlesztési támogatásban részesül, és lehetőséget kap arra, hogy bemutassa technológiáját a 2024-es párizsi paralimpiai játékok bemutató napján.

Ha Ön egy startup tulajdonosa, aki a holnap fenntarthatósági és mobilitási kihívásainak megoldására összpontosít, a Toyota Open Labs a megfelelő hely az Ön számára. A Toyota olyan mobilitási rendszereket fejleszt, amelyek fenntarthatóan újragondolják, hogyan élünk, dolgozunk és szórakozunk globális szinten. A Toyota Open Labs egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a merész startup elképzeléseket valóra váltsuk innovációs ökoszisztémánk páratlan támogatásával.” – fogalmaz Kylie Jimenez, a Toyota európai műszaki és vállalati ügyekért felelős alelnöke.

A mobilitási és fenntarthatósági kihívások megoldása olyan kritikus kérdések, amelyek megérdemlik, hogy a világ legnagyobb színpadján szerepeljenek. Európa élénk innovációs ökoszisztémájában ezeken a területeken óriási lehetőségek rejlenek, és izgatottan várjuk, hogy induló vállalkozásokkal együttműködve segíthessünk izgalmas, korai fázisú vállalkozásaikat globális megoldásokká alakítani.” – teszi hozzá George Kellerman, a Woven by Toyota befektetési és akvizíciós alelnöke és a Woven Capital ügyvezető igazgatója.

A KINTO küldetése – hogy felgyorsítsa a Toyota mobilitási vállalattá válását – nem valósítható meg külső partnerek közreműködése nélkül, összhangban az átalakítással kapcsolatos küldetéssel és stratégiával. A vadonatúj Toyota Open Labs platform tökéletes a startupok számára, hogy részt vegyenek velünk ebben az alapvető átalakulásban.” – mutat rá Miguel Fonseca, a KINTO Europe vezérigazgatója.

A Toyota Tsusho csoport vállalati filozófiáját követve – az emberekkel, a társadalommal és a bolygóval együtt élni és boldogulni – arra törekszünk, hogy „Légy az igazi.” Gyorsan változó környezetünkben, ahol a fenntarthatóság és a körkörösség testesíti meg az új normálist, határozottan támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, mint pl. a Toyota Open Labs, hogy új ötleteket, erősségeket és lendületet vigyen csoportunk egyediségének fenntartására.” – árulja el Laurent Gallois, a Toyota Tsusho Europe üzletfejlesztési vezetője.

A Toyota Mobility Foundation alapvető jövőképe egy jobb mobilitási társadalom létrehozása, és ennek érdekében projekteket hajt végre önkormányzatokkal, nonprofit szervezetekkel, helyi közösségekkel, egyetemekkel és innovátorokkal Japánban, Európában, Ázsiában, Amerikában és Afrikában. Ennek a víziónak az életre keltése érdekében olyan innovatív ötletekkel támogatjuk a startupokat, amelyek segítenek felépíteni a befogadó, fenntartható és széndioxid-mentes jövőt. A Toyota Open Labs platform nagyszerű módja annak, hogy új ötleteket és jövőképet kapjunk a mobilitásról Európa-szerte” teszi hozzá Monica Perez Lobo, a Toyota Mobility Foundation Europe igazgatója.

 

 

SOCIAL MEDIA