Rendhagyó kezdeményezés indult

Hírek Kiemelt

Célja, hogy örök-érvényű verseken keresztül ösztönözzön a hatalomtól való félelem legyőzésére és a szabad véleménynyilvánításra. Mindezt hat Freeszfe-s hallgató segítségével, akik az megszokottól eltérően félelemmel adnak elő olyan költeményeket, amelyek megkövetelnék, hogy bátorsággal, büszkeséggel hangozzanak el. A nézők viszont egy ponton szabadon dönthetnek, hogy szeretnék-e látni és hallani a félelem nélküli változatot.

 

Szabadság, bátorság, kiállás – a szavalás mindig is a véleménynyilvánítás fontos eszköze volt. De milyen lenne egy olyan világ, ahol a hatalomtól való félelem az előadóművészetet is befolyásolja? Ez a kérdés áll a versek félelemnélkül kezdeményezés középpontjában.

A kezdeményezés a Blinken OSA Archívum gondozásában lát napvilágot, a koncepcióért és kivitelezésért a feat. felelt.

A kezdeményezés alapja hat erős gondolatot megfogalmazó és bátor kiállást hangsúlyozó, örök-érvényű vers, klasszikus és kortárs költők tollából, amit fiatal színészek adnak elő. Arany János – A walesi bárdok, Ady Endre – Magyar jakobinus dala, József Attila – Levegőt!, Kemény István – A királynál, Orbán Ottó – Édes hazám és Gergely Ágnes – Zrínyi Miklóshoz című költeménye videósorozat formájában kel életre, az előadásmód azonban nagyban eltér a megszokottól. Mindegyik vers félelemmel teli, a bátorságot és  szabadságérzetet nélkülöző formában jelenik meg. A néző azonban egy ponton dönthet: kattinthat, így átváltva a versek félelem nélküli verziójára.

A projekt irodalmi konzulense Závada Péter, a résztvevő színészek pedig Bartos Ági, Szacsvai István, Veszelovszki Janka, Váradi Gergely, Sebestény Jakab és Fodor Orsolya.

Alkotók listája:

Megrendelő: Blinken OSA Archívum

Ügynökség: feat.

Kreatívigazgató: Persely Tamás

Head of Art: Béky Patrik

Copywriter: Futó Roland

Motion Designer: Simon Tamás

Senior Account Manager: Tumó Bori

Irodalmi konzulens: Závada Péter

PR & Communication Specialist: Mihály Anita

Rendező: Orzói Kristóf

Operatőr, colorist: Tóth Fabó

Producer: Meister Nikolett

Kameraasszisztens: Bujdosó Bence

Fővilágosító: Vékony Dániel

Világosító: Jászai Martin

Helyszíni hangmérnök: Lőrinczi Áron

Beauty: Domonkos Eszter

Stylist: Gál Emma

Vágó: Érdi Zsófi

Hangutómunka: Lőrinczi Gergely

Hangfelvétel: Nagy Botond Edited

Színészek: Veszelovszki Janka, Bartos Ági, Fodor Orsolya, Váradi Gergely, Sebestény Jakab, Szacsvai István

 

SOCIAL MEDIA