Árvai Zoltán Az Év Budapesti Szállodása

Hírek Kiemelt

Árvai Zoltán szállodaigazgatót „Az Év Budapesti Szállodása” elismeréssel jutalmazta a Budapest Week Publishing. A Danubius Hotels Group kötelékébe tartozó Gundel éttermet a Best Fine Dining Restaurants kategóriában ismerték el, a Hilton Budapestet a Best 5 Star Hotels, míg a Danubius Health Spa Resort Büköt a Best Countryside Hotel kategóriában díjazták a XXVI. Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálán.

A Budapest Week Publishing idén 26. alkalommal rendezte meg díjátadó gáláját, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait és szolgáltatóit díjazták. Idén a szakmai zsűri 15 szakembernek ítélt oda különdíjat, négyen pedig különleges elismerésben részesültek. Árvai Zoltán, a Danubius Hotels Group munkatársa, aki több mint tíz évig vezette a Hilton Budapest szállodát, 2019 márciusától pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodaigazgatója – „Az Év Budapesti Szállodása” díjat vehette át.

A díj átadásakor a szakmai zsűri kiemelte Árvai Zoltán elmúlt tízéves sikeres szállodaigazgatói munkáját, a Danubius Hotel Zrt. tulajdonában lévő Hilton Budapest hotel vezetése alatt elért eredményeit, valamint a Hiltonban általa koordinált, négy éven át tartó felújítást, amely a szálloda történetének legátfogóbb megújulása volt.

Árvai Zoltán

„Nagyon megtisztelő az elismerés. Hihetetlenül izgalmas időszak van mögöttem a Hilton négy évig tartó felújítási időszakával. A szálloda a pincétől a padlásig új, egységes külsőt kapott, ami hatalmas büszkeség az egész Danubius csapat számára. Egyszerre kellett a felújítást vezényelni és a tőlünk elvárt magas minőségben üzemeltetni a szállodát.

Az építészekkel, belsőépítészekkel, műszaki kollégákkal történő egyeztetés időben is nagy szervezést igényelt, sokszor két munkanapot is lefoglalt a hétből, így ezt is menedzselni kellett. Ez az időszak új ismeretekben, tudásban rengeteget adott, vezetőként is nagyon sokat tanultam.

Igazi csapatmunkát, széles látókört, problémamegoldást igényeltek mindannyiunktól az elmúlt évek. A Danubius vezetése mellett Hilton szállodaként a Hilton vezetésével is folyamatosan egyeztetni kellett az újításokról” – mondta el a szakember.

„A legnagyobb kihívást a kettősség jelentette. A felújítás adta megoldási igények és nehézségek voltak a mérleg egyik oldalán, a másikon pedig a változatlan magas minőségi színvonal megtartása úgy, hogy alapvető funkciókat, a bejáratot, a recepciót, a bárt áthelyeztük, megújítottuk az éttermünket, és a cél az volt, hogy a vendégeink ne érezzék meg ezt. Szakmailag számomra egy nagyon nagy lehetőség volt ez, hiszen létrehozhattunk egy komplex, egységes, a legmodernebb technikával felszerelt szállodát, amely a vendégeknek és munkatársaknak is tetszik. Úgy érzem, a díjjal azt értékelte a szakmai zsűri, hogy a fizikai megújulás mellett, a Hilton-előírásoknak is végig meg tudtunk felelni és a régió top 15 Hilton szállodája között tudtunk maradni a felújítás teljes időszaka alatt.”

A Danubius Health Spa Resort Büköt a Best Countryside Hotel kategóriában díjazták

Árvai Zoltán 2019 márciusától két Danubius szálloda, a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Aréna szállodaigazgatójaként folytatja karrierjét.

„Ahogyan a Best of Budapest Award zsűrije is fogalmazott, a közeljövőben ismét láthat a szakma ütvefúróval a kezemben. Feladatom, hogy a két szálloda felújítását a csapattal előkészítsük és a piaci elvárásoknak megfelelő 4 csillagos szállodakoncepciót hozzunk létre. Nagy a kihívás megint, a Hotel Hungaria City Center Magyarország legnagyobb szállodája. A két szállodával összesen 878 szobáért felelek. És két csapat menedzselése is izgalmas vezetői feladat” – mondta el Árvai Zoltán.

A Danubius Hotels Group kötelékébe tartozó Hilton Budapestet a Best 5 Star Hotels, a Gundel éttermet a Best Fine Dining Restaurants kategóriában díjazták, míg a Danubius Health Spa Resort Büköt a Best Countryside Hotel kategóriában ismerték el a Best of Budapest & Hungary gáláján.

„Az online szavazás a 2018-as év legjobb szolgáltatóira, 2019 januárjában indult el. A három hónap alatt több mint 14 ezer szavazat érkezett, s a szavazás lezárása után áprilisban 41 kategóriában összesen 252 szolgáltatót díjaztunk. A kategóriákba minden évben felterjesztünk 2-10 szolgáltatót, de nem csak rájuk lehet szavazni: felveszünk a szavazóktól érkezett ajánlásokat is, ha megfelelnek a minőségi elvárásoknak. Az idei év újdonsága, hogy kategórián belül megversenyeztettük a szolgáltatókat, s a győzteseknek Best in Class díjat ítéltünk ” – mondta el Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.

A Best of Budapest & Hungary díjak mellett minden évben átadunk különdíjakat is. A különdíjasokra azonban nem a nagyközönség szavaz, hanem egy szakmai zsűri, mely az előző év különdíjasaiból áll, kiegészülve a Best of Budapest & Hungary mindenkori főszerkesztőjével és a díjat megalapító Freed Péterrel. A zsűri döntése alapján idén 15 remek szakember vehette át jól megérdemelt üvegszobrát a Best of Budapest & Hungary gálán. Jövőre ők alkotják majd a zsűrit, ők fogják eldönteni, hogy 2020-ban ki kap különdíjat. Büszkék vagyunk rá, hogy a Best of Budapest & Hungary díj valóban a minőség mércéje, és örömünkre szolgál, hogy a díjazott szolgáltatók is büszkék okleveleikre. Tudják, hogy díjuk a fogyasztók véleményét tükrözi és valós visszajelzéseken alapszik. Gratulálunk a Danubius Hotels Group büki szállodájának, a Gundel étteremnek, a Hilton Budapestnek és Árvai Zoltánnak, aki idén az Év budapesti szállodása különdíjat kapta, s akit szeretettel várunk a jövő évi zsűribe” – zárta szavait a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.

A Danubius Hotels Group csapata a XXVI. Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gáláján

SOCIAL MEDIA