Rászoruló kutyamenhelyek számára indult adománygyűjtő kezdeményezés

Hírek Kiemelt

A jelenlegi egészségügyi helyzetben az állatmenhelyek is nagyon nehéz helyzetbe kerültek a megváltozott körülmények miatt, hiszen számos otthonban az állatok etetését a közétkeztetésből származó maradékból oldották meg, ez pedig most teljesen ellehetetlenült. A probléma orvosolására most a PetChef és az ACG jóvoltából létrejött egy adománygyűjtő oldal, ahol eldönthetjük, milyen mennyiségű eledellel szeretnénk gondoskodni arról, hogy az állatoknak ne kelljen a vírus miatt éhezniük. A támogatást a Vigyél Haza Alapítvány, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Budaörsi Állatmenhely, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány vagy a Noé Állatotthon számára küldhetjük, az adományt pedig minden esetben megduplázza a PetChef.

 

A Magyar Állatvédők Országos Szövetsége közleményben hívta fel a figyelmet a problémára, hogy az állatvédelmi civil szervezetek által fenntartott menhelyek korábban közkonyhák (pl. iskolák, óvodák) ételmaradékaiból tudták fedezni az állatok táplálékának jelentős részét, a kialakult helyzet miatt azonban erre belátható ideig még nincs lehetőség. Az is nehezíti a civil szervezetek társadalmi munkáját, hogy a rendezvények és az adománygyűjtések gyakorlatilag teljesen megszűntek az elmúlt időszakban, illetve az örökbeadást és az ideiglenes befogadást is át kellett szervezniük.

Ebben a nehéz helyzetben igyekezett segíteni a PetChef – akik kifejezetten a kutyák igényeire szabott, természetes és minőségi alapanyagokból készülő, tartósítószerektől és ízfokozóktól mentes eledeleket készítenek – és az ACG Reklámügynökség, amelynek csapata létrehozott egy olyan támogatói felületet, ahol az adományozók meghatározhatják, mennyi eledellel kívánják segíteni a Vigyél Haza Alapítvány, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Budaörsi Állatmenhely, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány vagy a Noé Állatotthon egyikét. A PetChef pedig minden felajánlást megdupláz, hogy még több állat étkeztetése legyen biztosított ezekben a nehéz időkben.

 „Az eledeleink gyártásánál is kiemelt szerepet kap, hogy a kutyák számára a legjobb életminőséget tudjuk nyújtani. Nem minden állat szerencsés, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk mindazoknak, akik hátrányos helyzetben vannak. Szívügyünk ez a kezdeményezés, bízunk benne, hogy jelentős adománnyal járulhatunk hozzá a menhelyek működéséhez” – tette hozzá Grim Dániel, a PetChef egyik alapítója.

Az ACG Reklámügynökség a 2017-es Év Kutyabarát Irodájaként is elengedhetetlennek érzi a menhelyek segítését ebben a nehéz időszakban, ezért díjmentesen vállalta a kampány kommunikációját és a támogatói felület elkészítését, így hívva fel az emberek figyelmét a nehéz sorsú állatok helyzetére, és ösztönözve őket az adományozásra. „Mindig szívesen állunk olyan kezdeményezések mellé, amelyek valamilyen nemes célt szolgálnak, a mostani járványügyi helyzetben pedig kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsük a rászorulókat, így nagy örömmel fogtunk össze a social és content divíziónk egyik ügyfelével, a PetCheffel, hogy a menhelyeken élő állatok és az ott dolgozók helyzetét próbáljuk meg könnyebbé tenni” – mondta Bujdosó Bianka, az ACG integrációs és social media igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA