Az Együtt az Autistákért Alapítvány a TikTokon edukálja a fiatalokat

Hírek Kiemelt

Az Együtt az Autistákért Alapítvány legújabb social media felülete a fiatal generáció autizmussal kapcsolatos edukációjára, az autizmus spektrumzavarral élők megértésének elősegítésére helyezi a hangsúlyt. Az ACG Reklámügynökség közreműködésével indított TikTok oldalt – amely ma már több ezer emberhez jutott el – influencerekkel és autizmussal élőkkel készített könnyed kisfilmek színesítik. Az Alapítvány az első hazai karitatív szervezet, aki csatlakozott a népszerű videós platformhoz.

 

Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy eloszlassa a tévhiteket az autizmussal kapcsolatban, támogassa az autizmus spektrumzavarral élők társadalomba való integrációját és hozzájáruljon egy számukra élhetőbb világ megteremtéséhez. Ebben kulcsfontosságú a fiatal generáció elérése és edukációja, ezért az ACG Reklámügynökséggel együttműködve az Alapítvány június 23-án létrehozta TikTok oldalát, amelyet azóta több mint 2200-an követnek.

Az „egyuttazautistakert” néven megtalálható TikTok oldalon jelenleg 11 színes kisvideón keresztül pillanthatunk be az Alapítvány küldetésébe. „Az Autisták 10 pontja c. videónkat – amely mindenki számára hasznos és fontos információkkal szolgál arról, milyen környezetben érzik magukat jól az autizmus spektrumzavarral élők és hogyan tudjuk segíteni őket abban, hogy biztonságban érezhessék magukat a társaságunkban – már több mint 27 000-en tekintették meg, ami egyértelműen alátámasztja, hogy a szórakoztatás mellett a társadalmi edukációnak is helye van a TikTokon” – mondta Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az oldal népszerűsítésébe ismert TikTok influencerek is boldogan kapcsolódtak be – többek között Hollósi Jázmin és Szender Milán is készített már videót –, a tartalomról pedig a már számos TikTok felületet elindított és menedzselő ACG Reklámügynökség gondoskodik. „Büszkék vagyunk arra, hogy közreműködhetünk az első hazai alapítványi TikTok oldal létrehozásában, népszerűsítésében. Az autizmussal kapcsolatos edukáció egy rendkívül fontos téma, a fiatal generáció pedig kiemelt célcsoport. Őket szeretnénk leginkább elérni a könnyed, informatív videókkal, amelyek elkészítésében a jövőben is részt vesznek majd hazai influencerek” – mondta Bujdosó Bianka, az ACG Reklámügynökség integrációs igazgatója, a projekt vezetője.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány TikTok oldala az alábbi linken tekinthető meg:  https://www.tiktok.com/@egyuttazautistakert

Az ACG Reklámügynökség TikTok oldala pedig itt érhető el: https://www.tiktok.com/@acg_budapest

SOCIAL MEDIA