Podcastot indított a katolikus nemzeti kegyhely

Hírek Kiemelt

Hogyan készüljünk az ünnepre? Erről szól többek között a nemzeti kegyhely első podcastja, amelyben Palkó Julián ferences szerzetes elmondja, hogyan tudunk igazán örömet okozni egymásnak karácsonykor.

 

A Mátraverebély-Szentkúton szolgáló ferences szerzetes szerint az ünnep arra tanít, hogy a csoda egyszerű dolog; itt van közöttünk, mi magunk vagyunk azok. Vegyük észre mindenkiben a csodát, hiszen azzal adhatjuk a legtöbbet, ha felfedezzük egymásban a születő Jézust.

A tárgyi ajándék is fontos lehet, amennyiben egymás megbecsülését és szeretetét fejezzük ki vele. Önmagában, ha nincs mögötte a szeretet szándéka, nem ér semmit. Igazi örömöt okozni azzal tudunk, hogy segítünk egymásnak abban, hogy létezésünk azzá legyen, aminek Isten teremtett bennünket. Mindenkivel érzékeltessük, hogy fontos, egyedi, hiszen Isten teremtménye. Nincs két egyforma ember és mindenki máshogy tudja kinyilvánítani a szeretetet a földön, amelyre szükség van” – tanítja Julián atya.

Mátraverebély-Szentkút weboldalán havi rendszerességgel jelennek majd meg az aktuális lelkigyakorlatokhoz, zarándoklatokhoz, a kegyhely vagy a ferencesek életéhez kötődő beszélgetések. A következő adás a nemzeti kegyhely fejlesztéséről szól majd.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni: https://szentkut.hu/hirek/podcast/podcastot-inditott-a-katolikus-nemzeti-kegyhely

 

SOCIAL MEDIA