Pistázd meg!

Márkaépítők Közössége

Május 25-én telt házzal rendeztük meg a Publicis palotában a Branding/rebranding az FMCG szektorban című konferenciánkat. A következő hetekben rövid összefoglalókat közlünk az összes prezentációról. Ma Völcsei Dóra és Sallai Ervin prezentációját foglaljuk össze arról, hogyan pistáztak meg a húsleves után rengeteg dolgot. 

Mi a konferenciát is erősen és csípősen szeretjük – indított Völcsei Dóra, aki Sallai Ervinnel együtt arról beszélt, miért és miként pistázták meg legutóbbi kampányukat az Univer számára.

Az Erős Pista régóta ismert és közkedvelt márka a magyar piacon, ám mára felnőtt egy fiatalabb, városi generáció, a 18-35 évesek, akik egészen másképp gondolkoznak a gasztronómiáról, mint a szüleik. Nekik kellett megmutatni, miért jó az, ha egy hungaricummal színesítik az ételeiket.

Azt mindenki tudja, hogy az Erős Pista egyenlő a csípős fűszerrel. A közismertség után az a következő lépés, ha a fogalom képes köznevesülni, ahogy, mondjuk, nem keresünk az interneten, hanem megguglizzuk, ami érdekel minket. A kampány tehát azt célozta, hogy ettől kezdve ne megfűszerezzük, hanem megpistázzuk az ételeinket. Sőt, továbbgondolva az is belátható, hogy nem csak ez ételeket, hanem minden mást jobbá lehet tenni, azaz meg lehet pistázni. Ez a megközelítés az idősebbeket nem riasztja el, viszont a fiatalokat meg tudja szólítani a saját nyelvükön.

Mit érdemes megpistázni? Mindent is. A húslevest, a pizzát, bármit, amit az ízlésünkhöz akarunk igazítani.

Ezen a ponton felmerült, hogy a megpistázásnak vagy egy sajátos ritmusa, amiből rap-zenét lehet csinálni. Az ügyfélnek tetszett, így megcsinálták stúdióban is. Megszerveztek egy kampányindító rendezvényt, ahol a legkülönfélébb produkciók követték egymást. A sajtómegjelenések mellett vállalható influenszerek is feltűntek a kampányban, volt rádióműsor Rákóczi Ferivel, Sebestyén Balázssal és Vadon Janival, a McDonald’s erőspistás hamburgereket kínált, sőt, a kampány végül lejutott az internet legmélyére, a gyakorikérdések.hu oldalra, elmondható, hogy tömegeket mozgatott meg. Az Univer webshopban megjelentek a megpistázott egyéb termékek, a Magyar Nemzet pénzügyi rovatában pedig megjelent a felszólítás: Pistázd meg a forintot!

Az előadók azt a tanácsot adták a helyszínen ülő kollégáknak, hogy ha kampányolnak, ők is nyomják tövig a gázt, pistázzák meg a kampányukat.

 

SOCIAL MEDIA