Pécsi irodával folytatja a regionális terjeszkedést az EY

Hírek Kiemelt

Újabb központtal erősíti hazai jelenlétét az EY. A debreceni iroda indulását követően Pécsen is kirendeltséget nyit a nemzetközi tanácsadó cég, ami jelentős bővülésre ad lehetőséget a térségben.

 

Tovább szélesedik az EY regionális hálózata. Áprilisban Pécsen nyit új képviseletet a cég – jelentette be Rencz Botond, a vállalat nemzetközi vezetője. A BIG4 cégek közül így egyedüliként az EY lesz jelen három irodával Magyarországon.

„Az elhúzódó koronavírus-járvány hatására számos új feladattal szembesülnek a cégek, ami növelte az igényt a tanácsadási támogatásra. A piaci elvárásokra válaszul regionális központokat hozunk létre, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni meglévő és jövőbeni ügyfeleinket. Célunk, hogy a hazai vállalatok megerősödve vészeljék át ezt az átmeneti időszakot hangsúlyozta Rencz Botond. – Harmadik irodánkat Pécsen nyitjuk meg. A városvezetés befektetőbarát környezetet alakított ki, ami komoly lehetőségeket teremt az EY számára is. A következő években fokozottan növeljük a pécsi munkatársaink számát.”

Pécs, a Dunántúl legnagyobb települése kiváló elhelyezkedésével, befektetésösztönző programjaival, magas színvonalú szolgáltatásaival, infrastruktúrájával és szakképzett munkaerejével vonzza a hazai és nemzetközi vállalkozásokat. A város közelében létrehozott ipari parkok számos zöldmezős beruházásnak adnak teret a gyártás, a kereskedelem és a logisztika területén.

„Nekünk, Pécs vezetőinek egyszerre volt meglepetés, öröm és elismerés, amikor az EY vezetői megkerestek minket azzal, hogy Pécsett kirendeltséget nyitnának. Mivel jövőképünkben komoly szerepet szánunk a komoly hozzáadott tudást igénylő befektetőknek, és kiemelten fontosnak tartjuk a pécsi vállalkozások támogatását minden lehetséges területen, a BIG4 cégek prominens tagjának pécsi terjeszkedésére mérföldkőként tekintünk – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Hozzátette: – Az EY városba települése nagy jelentőséggel bír, hiszen ez fontos üzenet több komoly befektető számára is, ezzel a lépéssel Pécs még hangsúlyosabb helyet kap a nemzetközi gazdasági térképen. Az iroda megnyitása emellett a magasan képzett egyetemisták Pécsett tartását célzó törekvéseinket is erősíti, ezért kifejezetten örülünk az EY érkezésének.”

SOCIAL MEDIA