Pálfi Györggyel és a Margaret Islanddel készít filmet a McDonald’s

Hírek Kiemelt

A McDonald’s most az erre dedikált weboldalon arra kéri vendégeit, valamint jelenlegi és korábbi munkatársait, hogy az élményeikről készült videóikkal és képeikkel váljanak maguk is a Közösségi Filmjének részévé.

 

A VHS kazetták, előhívatott analóg fotók és újabb mobilos tartalmak mellett a hangulatért a Margaret Island (a nyitóképen) dalszerzői felelnek majd, akik kifejezetten ehhez a projekthez írják új dalukat. A változatos képi világokat és pillanatokat a „Final Cut – Hölgyeim és Uraim” című montázsfilmjét is jegyző Pálfi György fűzi majd össze.

„Mindannyiunknak vannak nosztalgikus Meki élményei, gyerekkorunkban mindig egy program volt, ha elmentünk enni, nem beszélve az ott tartott szülinapokról” – idézték fel a Margaret Island tagjai. „Zenészként az országot éjjel-nappal bejárva kellemes trigger, ha meglátjuk valahol az étterem logóját, hiszen pontosan tudjuk, hogy mire számíthatunk. A Meki sokunk számára találkozási csomópont: akár egy találkahely egy vidéki indulás előtt, vagy egy rögtönzött zenekari megbeszélés helyszíne. Megtisztelő, hogy a szülinapi ünnepléshez a magunk módján mi is hozzájárulhatunk.”

Pálfi György

„A McDonald’s része a magyar kultúrának. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kapott egy magyar nevet: Meki. Mint a filmszínház, amit mindenki csak mozinak hív. Számomra is többet jelent, mint gyorséttermet. A sült krumplin túl találkozó helyet, gyerekkoromban a rendszerváltást. A Régiposta utcai Meki megnyitása egy nyugati berendezkedésű világ egyik első konkrét megjelenése volt Budapesten. Manapság már generációkon átívelő szerepet tölt be a családunk életében. Nagyon várom, hogy ezekről az élményekről közösen készíthessünk filmet a közönséggel” – tette hozzá Pálfi György.

 

SOCIAL MEDIA