Ötven éve gördült le az első üveg Borsodi Világos

Hírek Kiemelt

Az 1960-as évek végén a megnövekedett sörfogyasztási igényt a hazai sörfőzdék már nem tudták kezelni, és szükségessé vált egy újabb sörfőző üzem kialakítása. Így kezdte meg működését a Borsodi Sörgyár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Bőcs község határában, amely öt évtizede 1973. április 5-én nyitotta meg kapuit.

 

A vállalat az ezt követő évtizedekben folyamatosan bővítette kapacitását, illetve az itt gyártott termékek körét. A kezdetektől jelen lévő Borsodi Világos mellett az alkoholmentes Borsodi Friss és a Borsodi legújabb portfóliójának termékeivel is bővült az Bőcsön gyártott sörök száma, az üzem kapacitása pedig mára meghaladja az évi 2,5 millió hektolitert és Magyarország mellett már többek között a cseh és horvát piacra is szállítanak az itt előállított termékekből.

Az évforduló alkalmából Bőcs község egy kopjafát ajándékozott a Borsodi Sörgyár számára. Az átadón Nagy László polgármester kiemelte az üzem községre gyakorolt pozitív hatását és a felek történelmi kapcsolatát.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy bár folyamatosan fejlesztették termékeiket, és szolgáltatásaikat, valamint mára a világ számos pontjára szállítanak az itt előállított termékekből, a sörgyár valódi otthona mindig is Bőcs volt: „A Borsodi Sörgyár Bőcsön kezdte meg 50 éve a működését, és azóta is szorosan kötődik a községhez és lakosaihoz. Ezt az együttműködést erősítettük ma meg a közös ünnepléssel és az 50 év tiszteletére állított kopjafa átadásával. Az elmúlt ötven évben számos fejlesztést, beruházást hajtottunk végre és a jövőben is a folyamatos fejlődésre törekszünk, hogy a lehető legjobban, magas minőségben szolgáljuk ki a hazai sörkedvelők igényeit, valamint partnereinket.”

A Borsodi Sörgyár az 1973-as indulása óta számos újdonsággal és termékfejlesztéssel járult hozzá a hazai sörkultúra fejlődéséhez. A vállalat nevéhez fűződik az első hazai alkoholmentes sör, a Borsodi Póló bevezetése, valamint a fogyasztói igényekhez alkalmazkodva, az egyik első ízesített sört, a Borsodi Frisst. A kiszerelések terén szintén folyamatosan újított a Borsodi, hiszen az első KEG-hordós kiszerelést, és az első fémdobozos sört is a Borsodi tette elérhetővé a fogyasztói számára. Emellett a bőcsi üzem is folyamatosan fejlődött, legújabb logisztikai csarnokát éppen tavaly avatta a vállalat – írják.

 

SOCIAL MEDIA