Örkénnyel kampányol a Libri

Hírek

Május 16-tól többek között a Budapest Parkban, az A38 hajón, a Katona József Színházban, valamint országos mozihálózatok terjesztésében is futnak a Bookline új, animációs kisfilmjei. A hét rendhagyó alkotást a nemrég újra kiadott Örkény Egypercesek inspirálták, ám az olvasásnépszerűsítő kampány számos további kortárs és klasszikus könyvet is a közönség figyelmébe ajánl.

Milyen szerep jut a betűknek egy olyan világban, ahol a napunk nagy részét képek és digitális ingerek között töltjük? Vajon egy perc tényleg csak arra elég, hogy ránézzünk az üzeneteinkre? Többek között erre keresi a választ a Bookline olvasásnépszerűsítő kampánya, amelynek keretében hét darab Örkény Egyperces történetet feldolgozó filmet készítettek el, egészen rendhagyó módon, a szavakat képpé alakítva. Az egyenként egy perc hosszúságú Egyperces animációs alkotások célja, hogy innovatív megoldásaikkal a képek között szocializálódó generációk számára is élményszerűvé tegyék az olvasást, ugyanakkor mindenki figyelmét felhívják arra, hogy akár egyetlen perc olvasás is képes színt csempészni a rohanó mindennapokba. A filmek ennek megfelelően a hagyományos megoldások mellett olyan felületeken is megjelennek, ahol a közönség alapvetően a képi ingerekhez szokott, így például színházban, mozikban, party kivetítőkön, városi fényfestéseken és természetesen Instagramon is, de a Bookline ígérete szerint számos további gerilla megoldásra is számíthatnak a budapesti járókelők.ű

„Az irodalom számtalan szépséget tartogat mindannyiunk számára. Ha csak Örkény Egyperceseit vesszük, azok például olyan örökérvényűek, hogy a ma fiataljainak is tartogatnak mondanivalót és szépséget, a mai világ embereit is megszólító humort. Szavait értheti fiatal és öreg, kultúra iránt fogékony és a kultúrát kevésbé követő egyaránt. A mi felelősségünk, hogy eljuttassuk szavait és a kultúrát mindenkihez.” – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketingigazgatója.

A Már egy perc olvasás is élmény névre keresztelt kampány ideje alatt a hét kisfilmet országosan 30 moziban, ebből 20 vidéki művészmoziban és 8 Cinema Cityben, két színházban, három koncerthelyszínen, az A38 hajón, a Budapest Parkban és a Budapest Arénában lesz látható június 10-ig. A kampány összesen 18 várost érint, Budapesttől Pécsen, Szegeden és Miskolcon át, Salgótarjánig. A filmeket ott lesznek többek között a Game of Thrones, Lenny Kravitz, Elvis in Concert és John Williams koncertjei előtt és közben, valamint a Cirkó-Gejzírben, a Katona József Színházban és a Jurányiban.

A Bookline a kampány részére készült aloldalán több olyan művet is bemutat, aminek elolvasására elég rövidebb időt is fordítania az olvasónak, pár perc olvasással is kultúrát csempészhet a mindennapokba. A kampánnyal a mozik és koncerthelyszínek mellett találkozhatunk a Bookline közösségi média felületein, Youtube, Facebook és Instagram csatornáin és a sajtóban.

SOCIAL MEDIA