Ők a Visa She’s Next program magyarországi nyertesei

Hírek Kiemelt

Saját innováció alapján trendet teremtő, bátorságból, pályaelhagyás után indított vagy éppen saját élethelyzet alapján megoldást kínáló vállalkozások a globális Visa She’s Next program első magyarországi nyertesei. A díjazott női vállalkozók egyenként kétmillió forintos támogatást és egyéves, vállalkozásra szabott mentorálást kapnak.

 

A Visa She’s Next program célja, hogy a női tulajdonú vállalkozásoknak segítséget adjon finanszírozási, cégvezetési, illetve fejlesztési kérdésekben. A Magyarországon márciusban meghirdetett pályázatra közel négyszáz vállalkozás jelentkezett. A pályázók 87%-a mikrovállalkozás volt a legkülönbözőbb iparágakból, többek között az egészség/életmód, a kiskereskedelem, a divat és a művészet területéről.

„A Visa She’s Next program magyarországi indulására adott pozitív visszajelzés is bizonyítja, hogy a női tulajdonú mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása fontos, illetve helyes irány. Nagyon örülök, hogy a Visa nemcsak pénzügyi támogatással, hanem szakmai tanácsadással is segíti a vállalkozókat, amire a felmérésünk szerint szintén nagy szükség van, és minden egyes nyertes személyre szabottan kapja majd meg” – mondta el Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Június 15-én egy szakértőkből és vállalkozókból álló csapat meghallgatta a tíz döntős pályázó koncepcióját és üzleti tervét. A zsűri ezután választotta ki az öt győztest.

 

A Visa She’s Next program első magyarországi pályázatának nyertesei:

 1. A Fajszi Paprika Manufaktúra már 1990 óta foglalkozik magyar gazdaságból származó kézműves fűszerpaprika termesztésével és feldolgozásával, közel 30 hektáron. Céljuk, hogy a nagyközönség számára elérhetővé tegyék díjnyertes termékeiket, amely a magyar konyha alappillére. A pályázati támogatást elsősorban eszközfejlesztésre, az üzemméret növelésére és egy üvegház kialakítására szeretnék felhasználni, hogy tovább fokozzák a minőséget és hatékonyságot.
 2. A Fatipli Műhely egyedi bútorok készítésével foglalkozik. A pályaelhagyó alapító elkötelezett amellett, hogy minőségi és egyedi bútorokat készítsen, és a régi bútorokat új életre keltse, ezért kiemelt figyelmet fordít a felújításra és a keletkezett fahulladék újbóli kreatív felhasználására. Elsődleges célja a műhely gépparkjának fejlesztése, valamint egy elsősorban nőknek szóló famegmunkáló és bútorkészítő workshopprogram elindítása.
 3. A Kitec Educations vállalkozás magába foglalja a Kids and Teens English Clubot és az EnglishLab nyelviskolát. Küldetése, hogy megszerettesse és megtanítsa az angol nyelvet. Anyanyelvi tanárok alkotta nemzetközi csapattal a projekt alapú oktatást népszerűsítik. A támogatást legújabb kezdeményezésük, a ‘Green Farm’ Oktatási Központ megteremtésére szeretnék fordítani. Ez az öko szemléletű oktatókert lehetővé teszi, hogy a gyerekek a nyelvi ismeretek mellett kézzel fogható tapasztalatokat szerezzenek a fenntarthatóság és környezetvédelem témájában.
 4. A PregHello mobilapplikáció célja, hogy megkönnyítse a kismamák mindennapi életét és segítse a felkészülést a baba érkezésére. Az alkalmazás felhasználói hétről hétre követhetik várandósságukat és közérthető módon hasznos információkat kaphatnak a szükséges vizsgálatokról, előkészületekről. A pályázati támogatást arra szeretnék felhasználni, hogy bővítsék a felhasználói felületet, hogy a szülési utáni időszakban is hasznos információhoz jussanak a családok. és továbbfejlesszék vállalkozásuk működését.
 5. A Seed Bonbon Handmade ültethető magbonbonokat és magpapírokat készít irodai papír újrahasznosításával. Ezek a termékek környezetbarát ajándékként használhatók fel, hiszen növénymagokat rejtenek magukban. Az esztétikus meglepetések hűen tükrözik az alapító elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. A támogatást a nemzetközi piacra lépéshez és az ezzel járó logisztikai kihívások leküzdéséhez szeretné felhasználni. 

 

A zsűri tagjai voltak:

 • D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-ügyvezetője,
 • Ginzer Ildikó, az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese,
 • Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztésért felelős igazgatója,
 • Kozma Andrea, az STRT Holding alapítója, CEU InnovationsLab (iLab) alapítója, vezetője,
 • Máté Krisztina, a Cápák között producere,
 • Rácz Judit, a Skinsmart és a Geek&Gorgeous alapító-ügyvezetője,
 • Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese,
 • Bese Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója,
 • Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője

 

SOCIAL MEDIA