Nemzetközi pozíciót kap az AVON Magyarország ügyvezetője

Karrier

Radeczky Zoltánra komoly kihívás vár: a vállalat németországi egységénél kell megfordítania a negatív trendet.

2016. január 25-től Radeczky Zoltán, a 4 országot (Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina) magába foglaló AVON Pannónia Csoport ügyvezető igazgatója veszi át az AVON németországi piacának irányítását is. Feladata nem kisebb, mint hogy segítsen az AVON németországi vállalatát visszahelyezni a kozmetikai piac világtérképen az őt megillető pozícióba.

Radeczky Zoltán 2007-ben került az AVON-hoz, pénzügyi igazgatóként. 2011-től az AVON Duna-csoport (Magyarország, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Albánia, Montenegró) értékesítési igazgatói pozícióját töltötte be. 2012 év végén az új területi felosztással létrejött Pannónia Csoport ügyvezető igazgatójává léptették elő. Irányítása alatt a csoport minden országa stabil növekedést produkált; innovatív üzleti megoldások bevezetésével, invesztíciók hatékony átcsoportosításával, és a korlátozott erőforrások kiegyensúlyozott felhasználásával járult hozzá a cég profitabilitásának jelentős növekedéséhez.

„Németország Európa legnagyobb kozmetikai piacának számít a maga 9 milliárd dolláros forgalmával, azonban vállalatunk az elmúlt 1-2 évtizedben drámai hanyatlásnak indult az országban. A közép-európai régió víziójának központi építőeleme a német piac felvirágoztatása és növekedési pályára állítása. Az elkövetkező években ettől az országtól várjuk a legjelentősebb árbevétel növekedést, a jelenlegi kinevezés pedig már ennek a célnak az elérését szolgálja. Az első időszakban munkaidőmnek közel 60%-ában támogatom majd a németországi csapat munkáját” – mondta Radeczky Zoltán az új pozíció kapcsán. – Németország esetében jelenleg az a legfontosabb, hogy az elmúlt évek negatív tendenciái hatására kialakult dolgozói morált sikerüljön javítanunk és egy erős, összetartó csapattal szálljunk harcba a cég fellendítéséért” – tette hozzá.

Radeczky Zoltán különösen büszke arra, hogy az AVON Pannónia Csoport vezetésére egy profi és összetartó menedzsment csapatot sikerült felépítenie, akik távollétében irányítják majd a csoport működését.

SOCIAL MEDIA