Németh Béla a Republic Group új ügyvezető igazgatója

Karrier Kiemelt

A 27 éves médiaügynökségi, ezen belül pedig 16 éves regionális vezetői tapasztalattal rendelkező Németh Béla a Republic Group ügyvezető igazgatói pozíciójában folytatja karrierjét januártól. A Republic Group nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos törekvéseit a koronavírus-járvány ellenére is sikeresen el tudta indítani a tavalyi évben, melyeknek folytatásához az új ügyvezető szakmai háttere és nemzetközi színtéren szerzett tapasztalatai nagy segítséget fognak nyújtani. Barna Tamás korábbi ügyvezető igazgató a Republic Group igazgatósági elnökeként továbbra is aktívan részt vesz az ügynökség sikeres működtetésében a 8 tagú menedzsment vezetőjeként, emellett új divíziók indításával és nemzetközi piacra lépésekkel foglalkozik majd. Barna Tamás a lentiekben nyilatkozott a vállalat stratégiai terveiről.

 

Németh Béla a világ 3. legnagyobb médiaügynökségi csoportjának, az IPG Mediabrands Magyarországnak ügyvezető igazgatója volt 2019-ig, ahol egyben a CEE Regionális igazgató pozícióját is betöltötte. A cégcsoport magyarországi vezetőjeként a 8 fős médiaosztályból egy több mint 100 fős, komplex, minden kommunikációs területet lefedni képes ügynökségi csoportot hozott létre, amelyhez többek között a Universal McCann, az Initiative és a Magna is tartozott. Közép-kelet európai regionális vezetőként egy 14 országot magába foglaló regionális hálózat kiépítése volt a legfőbb feladata, amelyben az egyes országokban működő ügynökségi partnerek a különböző tulajdonosi szerkezet ellenére is sikeresen tudtak együtt dolgozni, kiszámítható és magas színvonalú szolgáltatást biztosítva a nemzetközi ügyfelek számára.  Vezetése alatt olyan kiemelt ügyfelekkel dolgozott együtt, mint az Unilever, a Béres, a Porsche Hungária, a TEVA, az Euronics, vagy a Tesco.

„Multinacionális szemlélet helyi tapasztalattal megtámogatva egy hálózat központi nyűgje nélkül. Hatalmas előnyt jelent ügyfeleink számára, hogy magyar ügynökségként dinamikus, reszponzív és költséghatékony megoldásokat nyújtunk nemzetközi színvonalon.” Röviden így hangzik a szakember víziója, melyet már az elmúlt másfél évben külső tanácsadóként a Republic-kal közös munkája során alkalmazott, és nagy szerepet játszott a CHERRISK németországi piacra lépésben. Ezalatt az idő alatt megismerhette testközelből a Republic Group működését, a vezetőségét, valamint a középvezetői csapatát, ami megkönnyítette a döntését, hogy az idén 24 éves ügynökséghez igazoljon.

„Célom, hogy a Republic Group továbbra is megkerülhetetlen kreatív- és stratégia szaktekintélye legyen a magyar kommunikációs iparnak, akivel mindenki szeretne együtt dolgozni, és aki vezető szerepénél fogva méltó módon segíti az egész iparágát, annak közös céljai elérése érdekében” – mondta a kinevezés kapcsán az új ügyvezető igazgató. – A Republic-tól azt remélem, hogy hasonlóan az előző munkahelyemhez, itt is minden nap örömmel kezdjem a munkát, várjam a kollégákkal és ügyfelekkel való interakciót, és minél többször éljük át együtt a siker libabőrös, semmihez sem fogható érzését” – tette hozzá.

Barna Tamás továbbra is aktívan részt vesz az ügynökség életében, kommunikációs stratégiai és márkázással kapcsolatos tanácsadással támogatva az ügyfeleket, illetve a csapatot. Az új vezető érkezéséről elmondta: „Nagyon örülünk Béla érkezésének, ez egy komoly lépés a Republic életében. A következő évek egyértelmű stratégiai célja a nemzetközi terjeszkedés, illetve az ehhez szükséges új típusú professzionális cégmodell kialakítása. Ahogy eddig, úgy a következő időszakban is folyamatos fejlesztéseket tervezünk, így például a tartalomcentrikus megoldásokban nagy lehetőséget látunk, amiben a produkciós, digitális és PR csapatunk innovatív termékei is komoly szerepet kapnak majd.”

SOCIAL MEDIA