Négy kategóriában nyert a WING a CRE Awards versenyén

Hírek

Az EuropaProperty CRE Real Estate Awards eseményére immár ötödik alkalommal került sor, ahol 26 különböző kategóriában hirdettek győzteseket a budapesti InterContinental Hotelben megrendezett gálavacsorán. A nemzetközi esemény keretein belül a legjobb épületeket, vállalatokat, ingatlanügyleteket és iparági szakembereket ismerik el, a díjakat azon vállalatok és személyek kapják, akik az elmúlt évben a legjobb összteljesítményt nyújtották.

 

A WING idén a „Company of the Year” kategórián belül az „Investor” és az „Office Developer” alkategóriáiban nyert.

Az „Investor” kategória díját a WING a Bauwert AG-ban, a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő vállalatban szerzett többségi részesedésével vívta ki, amely tranzakció 2023 tavaszán zárult le és aminek keretében a vállalat a Griffin Capital Partners-szel közösen megszerezte a német vállalat részvényeinek 60%-át, amelyből a WING 90%-kal rendelkezik. Így a WING csoport immár három ország ingatlanfejlesztési piacának meghatározó szereplője. A német ingatlanpiacon való jelenlét és a varsói tőzsdén jegyzett lengyel Echo Investment többségi részesedésének 2019-es megszerzése erősítette a WING portfóliójának diverzifikációját, és hozzájárult az egyre stabilabb növekedési kilátásokhoz. Emellett a beruházó ebben az időszakban értékesítette két magyarországi projektjét a Family Center szombathelyi bevásárlóközpontot az Unione Befektetési Csoport számára és a Máriássy Házat a GRAWE csoport részére.

Az „Office Developer” díjat a WING közelmúltbeli és jelenlegi aktivitásai indokolják. Jelenleg fejlesztés alatt áll a Liberty iroda-hotel vegyesfunkciójú projekt, a Liget Center Classic és Auditorium (az új RTL székház) és a Liget Center Vitrum, valamint a HOP Passage irodaház a HOP Technology Office Parkban.

2023 közepén a Liberty, a WING vegyes felhasználású projektjének első fázisának irodaterülete megkapta a használatbavételi engedélyt, valamint az első bérlők, az eMAG és a GEODIS beköltöztek. A nemzetközi bérlők érkezése mellett megnyílt egy 360 négyzetméteres Focivilág és Absolute Teamsport kiskereskedelmi üzlet, amely az egyetlen ilyen üzlet Magyarországon.  Az épületrész átadásával egy 650 férőhelyes mélygarázs is elérhetővé vált. Az épületben eMAG Easybox és Foxpost csomagmegőrző áll rendelkezésre, az ott dolgozók pedig a szomszédos Telekom székházban található minőségi éttermeket és kávézót látogathatják. A 2023-as év másik nagy eredménye, hogy újabb jelentős technológiai cég választotta a HOP Technology Office Parkot, a WING fejlesztését. A Lightware Zrt. két ütemben, 2023 őszén elsőként a gyártó székhelyét költözteti a parkba, egy 7000 négyzetméterre, amelyet a WING teljeskörűen felújít, hogy megfeleljen a 21. századi technológiai igényeknek és a bérlő minden speciális igényének – írják.

Emellett a cégcsoport lakóingatlan-fejlesztő ernyőmárkája, a LIVING „Residential Developer” alkategóriában aratott győzelmet.

 

SOCIAL MEDIA