A háború miatt elmarad a 2023-as MTV EMA gála

Hírek Kiemelt

November 5-én tartották volna az MTV EMA éves zenei gáláját, azonban az izraeli-gázai háborús konfliktus nemzetközi szintre gyakorolt hatása miatt a szervezők úgy döntöttek, nem rendezik meg az eseményt. A szavazás továbbra is aktív, a díjakat pedig ki fogják osztani az előadóknak.

Az Izraelben zajló háborús helyzet miatt elmarad az MTV EMA. Európai zenei ünnepe idén Párizsba költözött volna, biztonsági okokból azonban nem tartották a szervezők helyénvalónak a megrendezését, ahogy áll az MTV hivatalos közleményében is:

„Tekintettel a világesemények alakulására és a világ minden pontjáról ideutazó több ezer munkatárs, stábtag, előadó, rajongó és partner biztonságára, azt a döntést hoztuk, hogy nem rendezzük meg a 2023-as MTV EMA gálát.

Az MTV EMA minden évben a nemzetközi zenei élet ünnepe. Azonban jelenleg az Izraelben és Gázában zajló pusztító események nem teszik lehetővé a globális ünneplést. A többezer élet elvesztése nyomán ez most a gyász pillanata. Várjuk, hogy 2024 novemberében újból megrendezhessük az MTV EMA eseményét.”

Bár nyilvános gála ezúttal nem lesz, az MTV EMA 2023-as szavazása továbbra is elérhető, így a rajongók eldönthetik, melyik jelöltek érdemesek a leginkább a díjazásra. Idén Taylor Swift, Olivia Rodrigo és SZA kapta a legtöbb jelölést, míg a hazai kategóriában ajsa luna, Beton.Hofi, Co Lee, Hundred Sins és az Analog Balaton várja a szavazatokat.

 

Fotó: mtvema.com

 

SOCIAL MEDIA