Montázsfilmmel ünnepli 35. szülinapját a hazai McDonald’s

Hírek Kiemelt

A hazai McDonald’s 35. születésnapi montázsfilmjét a mindenkori vendégek és dolgozók több száz videó-felvételéből és fényképéből Pálfi György készítette el, a zenét pedig a Margaret Island szerezte hozzá.

 

A világhírű rendező és csapata többszáz munkaóra alatt, változatos filmes technikák felhasználásával készítette el a pár perces „Meki 35 közösségi film” című alkotást. A rendszerváltás előttről induló videóban egymásba fonódnak a régi mekis szülinapi fotók, a legkülönlegesebb éttermi pillanatok és korunk közösségi médiás élményei is. A legkorábbi felhasznált képanyag az első magyarországi étterem nyitásakor, míg a legfrissebbek idén ősszel készültek. A stáb igyekezett a lehető legtöbb és legváltozatosabb tartalmat összeválogatni a hazai McDonald’s kérésére beérkezett, minden várakozást felülmúló mennyiségű dolgozói és látogatói képanyagból.

„Izgalmas kihívás volt ezt a filmet elkészíteni. Már az elején megfogadtuk, hogy az archív anyagok mellett, csak a beérkezettekből dolgozva állítjuk össze az etűdöt. A zene, azaz a film ritmusát és hangulatát leginkább meghatározó elem már készen volt, mikor az első képek megérkeztek. Mozgóképekre, videókra számítottunk, de az anyag többsége állókép, családifotó lett. Így ehhez kellett igazítani a koncepciónkat. Annyi fotó érkezett, hogy úgy döntöttünk, hogy ebből a rengeteg sok élményből, amit az emberek megosztottak, a lehető legtöbbet felhasználjuk. Ezért kaleidoszkópszerűen, osztott képeket alkalmazva rendeztük el őket. Így szinte mindenki, aki részese akart lenni ennek a szülinapi filmnek, megtalálhatja benne a saját, személyes emlékét” – mondta el Pálfi György a montázsfilm készítéséről.

 

A különleges filmhez különleges hangulatú dal készült

A film aláfestésére szolgáló „Ugyanitt várlak” című dalt a hazai Meki felkérésre a Margaret Island készítette el. A szám megkomponálásához segítségül hívták két állandó alkotótársukat, Szepesi Mátyás dalszövegírót és Toldi Miklós producert is.

 

SOCIAL MEDIA