Egy történelmi ereklye és egy XIX. századi Louis Vuitton utazóláda is kalapács alá kerül

Hírek

Szebbnél szebb műtárgyak kerültek kalapács alá a BÁV 82. Művészeti Aukcióján december 5-én és 6-án, köztük olyan különlegességek, mint a magyar Főrendiház által Erzsébet királynénak írt díszes köszöntőlevél.

 

Rögtön a nyitótétel egy sporttörténeti relikvia volt: az aukció hangulatát megalapozó licitharcot követően egy Keleti Ágnes saját kézjegyével ellátott póló talált gazdára elsőként, az egymillió forintos összeget pedig teljes egészében a Bátor Tábor Alapítvány számára ajánlja fel a BÁV.

Ezt követően a nap a luxusórák, ékszerek és ezüst műtárgyak árverezésével folytatódott, ahol kalapács alá került többek között egy Varga Miklós által tervezett egyedi hajtű, egy pompás szecessziós nyakék, illetve egy páratlan, arany Patek Philippe Calatrava karóra is. Ezen a napon kelt el az árverés legmagasabb összegen megvásárolt darabja is, egy 75 darab briliánssal díszített fehérarany nyakék, amely végül 45 millió forintért talált gazdára.

Ezt követte egy több mint 4 karátos központi gyémánttal és 16 kisebb gyémánttal ékesített gyűrű, amelynek ára végül átlépte a 20 milliós lélektani határt, és elérte a 23,75 millió forintos vételárat.

 

Festmények kavalkádja

Az aukció második napján a festmények és a műtárgyak kapták a főszerepet, összesen több mint 300 műalkotás szerepelt a kínálatban. Több alkalommal is izgalmas licitálás alakult ki, ám nem volt meglepetés, hogy végül melyik festmények keltek el a legdrágábban: az aukció egyik legmagasabb kikiáltási árú darabja, Tornai Gyula „Gondolataim” című képe (a nyitóképen), amely 12,5 millió forintért talált gazdára; 8,125 millió forintos vételi árával pedig Willem van Herp „Az öt érzék allegóriája” című képe is a legértékesebbek között szerepelt.

Louis Vuitton bőr utazóláda

A második napon több különleges műtárgy is gazdára talált, mint például egy XIX. századi Louis Vuitton bőr utazóláda 4,25 millió forintért, illetve Kisfaludi Strobl Zsigmond „Merengés” című márványszobra 3,25 millió forintos vételi árat ért el.

Sissi-könyv

A két nap méltó zárásaként került kalapács alá a történelmi jelentőséggel is bíró Sissi-könyv, amely végül 8,75 millió forintért kelt el.

 

SOCIAL MEDIA