Mestercukrász: az elődöntőbe jutás a tét!

Tejszínhub

A Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök negyedik adásában a játékosoknak egyszerre kellett megtéveszteniük a zsűritagok szemét és elkápráztatniuk őket az édes ízekkel.

 

Az elődöntőbe jutás napjának első feladatában a versenyzőknek minden képzelőerejükre szükségük volt, hiszen nem csupán egy finom desszert megalkotását várták tőlük, annak úgy is kellett kinéznie, mint egy olyan ételnek, amit reggelire, ebédre vagy vacsorára megennének. „Ez már művészet és nem cukrászat, itt már nagyon fontos a kézügyességetek” – vezette fel a 120 perces feladatot Joci séf. Roland egy becsapós szusitállal, a pizzaszakácsként dolgozó Ádám nem meglepő módon pizzaimitációval próbálta a zsűri kegyeibe lopni magát. Dodi, szintén az olasz vonalon maradva „spagettit” készített, Zsüli egy angol reggelit tálalt, Zsizsi pedig „rántott hússal” szállt versenybe.

A feladatot Zsüli teljesítette a legjobban, így a második fordulóban – ahol egy újhullámos, „törésvonal” torta elkészítése volt a feladat – könnyítésként igénybe vehette Balázs séf segítségét a torta megtervezésében. A hátráltatás sem maradt el, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy egy játékostársának Zsüli vásárolt be a piactéren. A lány Zsizsit szerette volna nehéz helyzetbe hozni, ráadásul olyan alapanyagokat választott, amik nem passzolnak egymással. A 180 perces feladat végén a zsűri mégis úgy ítélte meg, hogy Zsizsi hátráltatása igazából előny volt, a lány ugyanis a séfek véleménye szerint a maximumot hozta ki a rendelkezésére álló alapanyagokból. Kevésbé volt szerencsés Dodi, aki nagyot akart villantani, azonban a kóstolásnál süteménye a kukában végezte, és a nap végén ő volt az, akinek el kellett hagynia a Mestercukrász konyháját.

 

Óriási cukrász bakik: ezek voltak a versenyzők legnagyobb hibázásai!

Míg Zsülinek a panna cottával gyűlt meg a baja, Roland és Ádám az air brush-sal szenvedett. Nézd meg a Mestercukrász 4. adásának legviccesebb bakijait!

 

Zsüli magára tetováltatja Balázs séf nevét?

A negyedik napon Zsüli teljesített a legjobban az első feladatban, ezért a második feladat során előnyben részesült. A lány Balázs séfet választotta segítségül, aki óriási benyomást tett rá.

 

Dodi zokogásban tört ki a zsűri előtt!

Dodi az első feladat kudarca után nagyot akart villantani, azonban a süteménye a kukában végezte a kóstoláskor. A lány képtelen volt magában tartani könnyeit!

 

Ő már biztosan nem lesz ott a Mestercukrász Döntőjében!

Ezúttal Dodi és Ádám lettek veszélyzónások, így közülük került ki az a versenyző, aki számára véget ért a Mestercukrász.

 

 

A műsor epizódjai az RTL Most+ platformon megtekinthetők.

RTL Most+ kódját kérje szolgáltatójától. A szolgáltatók listáját az alábbi linken érheti el: www.rtl.hu/rtlmostplusz

 

 

A műsor hivatalos oldalai:

www.rtl.hu/mestercukrasz

https://www.facebook.com/akonyhafonok

https://www.instagram.com/akonyhafonok/

 

Fotókredit: RTL Magyarország/Tulok András

SOCIAL MEDIA