Gravitáció és izomalt – fokozódik a nyomás a Mestercukrász versenyzőin

Tejszínhub

Harmadik napjához ért a Mestercukrász -az édesszájú Konyhafőnök. A versenyzőkre ezúttal is két, kihívásokkal teli feladat várt. A folyamatos terhelés miatt többeknél el is szakadt a cérna.

 

 

Az első forduló témája a lebegő desszert volt. A zsűri egyértelmű elvárásként fogalmazta meg azt, hogy a versenyzőknek nemcsak egy történetet, de a gravitációt is meg kell jeleníteniük a készülő alkotásaikban. Segítségül két állványt kaptak, minden más hozzávalót a piactérről kellett beszerezniük. A séfek nem mulasztották el a tervezés fontosságára is felhívni a játékosok figyelmét.

A 180 perces feladat rendesen megizzasztotta a versenyzőket, Rebekánál el is törött a mécses, a játékost Balázs séf közbelépése lendítette tovább a mélypontról. Dodi sem bírta a nyomást: terv nélkül vágott a lebegő torta készítésébe, ami azonnal ki is derült, amikor a séfek a készülő desszertről kérdezték. A feladatot Roland teljesítette a legjobban, így jutalmul a második feladatban 10 percre igénybe vehette Joci séf segítségét.

A második forduló kihívása az izomalt és annak megjelenítése volt, egy jeges, hideg tematika kíséretében. A nehezítés sem maradt el: Roland Rebekát hátráltatta, így a 90 perces feladat végére neki legalább három színben kellett a speciális cukorszármazékot felhasználnia. A nap végén Zsüli és Rebeka került a veszélyzónába és a zsűri döntése alapján Rebeka hagyta el a Mestercukrász konyháját.

 

Dodi összetört a Mestercukrász konyhájában!

Dodi terv nélkül vágott bele a lebegő torta készítésébe, ami azonnal ki is derült, amikor a séfek a készülő desszertről kérdezgették a lányt. A fejetlenségnek sírás lett a vége…

 

Rebeka bepánikolt: Balázs séf nyugtatta meg a síró lányt Váczi Rebeka úgy érezte, hogy elakadt, és nem lesz elég ideje, hogy befejezze a lebegő tortáját, ám ekkor megérkezett Balázs séf, aki tanácsaival és kedvességével megnyugtatta a kétségbeesett lányt.

 

Roland együtt süthetett Joci séffel!

Mivel az első feladatban Roland teljesített a legjobban, ezért előnyben részesült. A srác 10 percre igénybe vehette Juhos József segítségét az izomaltos tányérdesszert elkészítésekor.

 

Zsüli vagy Rebeka? Egyiküknek véget ért a Mestercukrász!

A harmadik napon a két lány került veszélyzónába, így kettejük között dőlt el, ki az az egy, akinek végleg el kellett hagynia a konyhát.

 

A műsor epizódjai az RTL Most+ platformon megtekinthetők.

RTL Most+ kódját kérje szolgáltatójától. A szolgáltatók listáját az alábbi linken érheti el: www.rtl.hu/mostplusz

 

A műsor hivatalos oldalai:

www.rtl.hu/mestercukrasz

https://www.facebook.com/akonyhafonok

https://www.instagram.com/akonyhafonok/

 

SOCIAL MEDIA