Megnőtt a külföldi vevők érdeklődése a budapesti belvárosi ingatlanok iránt

Hírek

Ha van terület, amelynek tevékenységét mindig kiemelt figyelem övezi, az egyértelműen Budapest belvárosának ingatlanpiaca. Az elmúlt időszakban is érdekes változások zajlottak ebben a szegmensben, ehhez pedig nagy részben járult hozzá a külföldi vevők növekvő jelenléte a régióban. A Central Home szakértője, Ben-Ezra Orran kollégáival együtt folyamatosan monitorozza ezt a piacot, így most ő elemzi a jelenlegi tendenciákat.

 

„Egyértelműen észrevehető, hogy az állam által tavaly és idén elindított program kellően felpezsdítette a belvárosi ingatlanpiacot” – kezdi Ben-Ezra Orran. „Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a program lehetőséget biztosít olyan külföldi befektetőknek, akik legalább 70 000 000 Ft értékű ingatlant vásárolnak, hogy cserébe tartózkodási engedélyt kapjanak az országban. A gyors ütemű döntéshozatal érdekében viszont mindössze 90 nap áll rendelkezésre az ingatlan megvásárlására. Hogy ezeket a feltételeket tartani lehessen, több olyan cég is felbukkant az ingatlanpiacon, amelyek szakosodtak az ilyen érdekű vevőcsoportok kiszolgálására.”

A szakértő elmondta, hogy az ázsiai, vietnámi és kínai származású vevők körében kifejezetten népszerűek a kétszobás, emeleti, jó elosztású ingatlanok, amelyeknél a fő kritérium az, hogy az ingatlan optimális elosztással rendelkezzen, előnyös lokációban. Elsősorban a VI., VII. és VIII. kerületek kínálnak megfelelő lehetőségeket a keresett kritériumoknak megfelelő ingatlanok területé.

„Bár a jelenlegi vevőszámok nem érik el az 2006 és 2017 közötti első államkötvény programban tapasztalt külföldi befektetőszámokat, az idei év januárjában tapasztalt növekedés azt mutatja, hogy a külföldi vevők érdeklődése erősödik” – véli Ben-Ezra Orran. „A Central Home által szervezett megtekintések és az ingatlanpiaci aktivitás növekedése ebben mindenképpen szerepet játszik, és a szakértők szerint ez a tendencia tovább erősödhet a következő időszakban.”

 

SOCIAL MEDIA