Maróy Krisztina: „A közösségi média tette láthatóvá az emberi test sokféleségét a divat kontextusában”

Hírek Kiemelt

A testünkhöz való viszonyunk az egyik legbonyolultabb kapcsolódásunk, így érdemes elgondolkodni rajta a művészet, a divat és a kultúra különböző területei felől megközelítve – ez a harmadik GLAMOUR Book missziója. A lapszámot bemutató reggelinek a Párisi Passage Restaurant adott otthont, az eseményen a már említett hírességek mellett Széles Adrienn vitiligo nagykövet, Szvitács Alexa paralimpikon és Dobos Evelin színésznő is megjelent.

 

A bookazine címlapján a kislányának tavaly júliusban életet adó Mihalik Enikő látható. Az interjúban arról is mesél, hogy várandóssága alatt hogyan változott megy testéhez fűződő viszonya: mint mondja, ez folyamatosan változik. „A terhességem után sokkal vékonyabb lettem, mint előtte voltam. Mostanra semmi mellem, semmi fenekem nincs, és olyan nadrágokba férek bele, mint tizenhat éves koromban. Ez nem negatív, de nem is pozitív változás. Nem is direkt értem el, csak nincs időm, állandóan rohangálok és a kislányom érdekeit mindig a sajátjaim elé helyezem. Mindenre és mindenkire van időm, csak magamra nincs, és ennek ez az eredménye. Az viszont nagyon zavar, hogy túl kicsi lett a mellem. Változás volt az is, hogy a terhességem előtt elkezdtek zavarni a szemem körüli apró ráncok, de amióra Rozi megszületett, kifejezetten büszke vagyok rájuk” – fejti ki az interjúban az Egyesült Államokban élő szupermodell.

A bookazine-ban Mihalik Enikő mellett Ladányi Andreával, a magazin kerekesszékben ülő munkatárásával, Ivanova Danielaval és Fajt Alex színésszel, TikTokerrel is olvashatunk interjúkat.

Maróy Krisztina, a GLAMOUR főszerkesztője úgy véli, a közösségi média tette láthatóvá az emberi test sokféleségét a divat kontextusában – erre pedig már az egyes márkáknak és designereknek is reagálniuk kellett. „Persze a felszabadulás még nagyon mesze van, és a testünk feletti döntés nagyon sokszor van politikusok, férfiak kezében, mégis azt gondolom, visszafelé már nem fogunk haladni, és egy teljesen új korszak előtt állunk, amikor végre megszerezzük a testünk feletti kontrollt” – hangsúlyozza főszerkesztői levelében.

 

SOCIAL MEDIA